Вучић: Без европског пута Влада не може опстати

Потпредсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да Влада мора ићи европским путем или ће тешко опстати. „У овој влади нико не доводи у питање њену европску оријентацију, а онај ко буде то доводио у питање, довешће у питање и опстанак саме Владе”, рекао је Вучић у интервјуу за недељник НИН. „Кључно питање је какво […]

четвртак, август 9, 2012 / 12:03

Потпредсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да Влада мора ићи европским путем или ће тешко опстати.

„У овој влади нико не доводи у питање њену европску оријентацију, а онај ко буде то доводио у питање, довешће у питање и опстанак саме Владе”, рекао је Вучић у интервјуу за недељник НИН.

„Кључно питање је какво друштво желимо да постанемо и на којим вриједностима засновано. Најбоље шта можемо да урадимо за земљу јесте да добијемо датум за почетак преговора како би 2013. године имали озбиљан приступ фондовима”, додао је потпредсједник владе.

Он је казао да током разговора са званичницима из Брисела, Берлина и Вашингтона није никада чуо да је улазак у НАТО услов за пријем у ЕУ и поручио да Србије неће бити део било којег војног савеза.

„Наставићемо одличну сарадњу са Министарством одбране САД, успоставићемо и сарадњу са Русијом, али нећемо бити део било којег војног савеза”, рекао је Вучић.  0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *