Вучевић: Неће бити споменика хрватским бранитељима у Новом Саду

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је данас да не може да дозволи да у том граду буде постављен споменик хрватским "бранитељима". “Ја ћу то рећи и сутра Градском већу. У овом тренутку не можемо дозволити постављање таквог обележја. Ми уважамо добросуседске односе, али не треба сметнути с ума да је велики број грађана у […]

четвртак, 15 августа, 2013 / 11:31

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је данас да не може да дозволи да у том граду буде постављен споменик хрватским "бранитељима".

“Ја ћу то рећи и сутра Градском већу. У овом тренутку не можемо дозволити постављање таквог обележја. Ми уважамо добросуседске односе, али не треба сметнути с ума да је велики број грађана у Нови Сад дошао с тог подручја”, рекао је Вучевић за телевизију "Пинк".

Истичући да он не спори жртве рата, Вучевић је оцијенио чудним то што су иницијативу покренули представници удружења из Копривнице.

“Што споменик у Новом Саду и то због догађаја у Вуковару, зашто не у Копривници?”, упитао је градоначелник.

“Удружење домовинског рата 91” из Копривнице упутило је 13. августа захтјев градоначелнику и Градском вијећу Новог Сада за постављање спомен-обиљежја хрватским "бранитељима".

Они су затражили да се "на истакнутом мјесту постави спомен-плоча у славу и част свим погинулим хрватским бранитељима и цивилима у домовинском рату".0 КОМЕНТАРА