Вруће теме на БИТЕФ-у

Овогодишњи Битеф бавиће се "врућим темама", а фокус ће бити на представама из региона. Београдски интернационални театарски фестивал Битеф биће одржан од 13. до 24. септембра, а једна од главних новина у овогодишњој фестивалској селекцији је целина "Регион у фокусу" као део главног такмичарског програма. "Намјера овогодишњег Битефа јесте, да поред тога што публици у […]

среда, 29 јуна, 2011 / 19:47

Овогодишњи Битеф бавиће се "врућим темама", а фокус ће бити на представама из региона.

Београдски интернационални театарски фестивал Битеф биће одржан од 13. до 24. септембра, а једна од главних новина у овогодишњој фестивалској селекцији је целина "Регион у фокусу" као део главног такмичарског програма.

"Намјера овогодишњег Битефа јесте, да поред тога што публици у Србији представља све оно што је релевантно на међународној позоришној сцени, постане платформа за презентацију савремених регионалних позоришних пракси ствараоцима из свијета", каже коселекторка Битефа Ања Суша.

Према њеним ријечима, регионална селекција у главном такмичарском програму пружиће могућност ауторима из некадашње Југославије да заједно с реномираним европским редитељима конкуришу за гран при Битефа.

Мото 45. Битефа гласи "Нове позоришне тенденције… на усијаном лименом крову", што, како је објаснио коселектор Јован Ћирилов, сугерише да ће овогодишњи фестивал обележити "вруће теме", почев од представа које се буквално баве ватром.