Вртешка у Шековићима: Овде је на мети увијек начелник

Није прошло више од годину и по како су Шековљани опозвали једног и изабрали другог начелника општине, а да се поново тражи опозив. Према информацијама из Шековића, опозив начелника подржава 12 од укупно 17 одборника у СО и нова скупштинска већина ће у петак сигурно покренути ту иницијативу. Парадоксално је да су у опзиву двојице […]

среда, 8 фебруара, 2012 / 08:14

Није прошло више од годину и по како су Шековљани опозвали једног и изабрали другог начелника општине, а да се поново тражи опозив.

Према информацијама из Шековића, опозив начелника подржава 12 од укупно 17 одборника у СО и нова скупштинска већина ће у петак сигурно покренути ту иницијативу. Парадоксално је да су у опзиву двојице начелника из супротних страначких редова, СДС Сњежана Сокића, и СНСД Момира Ристића, обавили су исти одборници.

У питању су вишеструки прелетачи Радомир Шарчевић, Петар Тешановић и Јездимир Казановић који су се удружили са бившим колегама из СДС, те уз остатак опозицијe затражили опозив Момира Ристића. Начелник се огласио тако што је поставио видео на званични општински јутјуб канал, објашњавајући шта је његово виђење политичких дешавања.

Ствар не би била толико занимљива, да у позадини нема СНСД унутарстраначког сукоба. Шековићи су мала средина којој капу кроје кадрови из околних општина бирчанског краја. Једну струју подржава посланик СНСД Мирослав Краљевић из Власенице, а другу посланик из Милића и потпредсједник СНСД Радован Вишковић. Краљевић држи страну прелетачу Казановићу и заговорницима опозива, док Вишковић подржава члана СНСД и актуелног начелника Момира Ристића.

Осим што је као један од разлога за сукоб Ристић навео изградњу водовода, јасно је нагласио да је проблем у криминалу у главном ресурсу овог краја, шуми.

Ово је за боље упознате директан пуцањ у Краљевића, за кога се сумња да је подржавао Ристића при избору за начелника, не би ли поклопио шумска газдинстав у Шековићима, гдје су на добрим позицијама били његови рођаци. Када се Ристић “отео”, те блокирао нелегалну сјечу и одвоз обловине, дошло је до активирања “спавача” који прелазе у независне одборнике, а затим се склапа договор са одборницима СДС који имају имају интерес управо у дрвном сектору да се заједнички руши Ристић.

Ристића је у међувремену подржала централа СНСД и искључила непослушне чланове. Иако СДС није пресретан са киме улази у посао рушења власти, чини се да ће се се на мање од годину дана пред изборе ова малена општина излагати изборном трочку, на коме ће грађани бирати да ли ће задржати или мијењати садашњег начелника.0 КОМЕНТАРА

 1. Ристић је свакако најбољи начелник од како постоје избори у Шековићима, сигурно је да би се пола СНСД-а могло угледати на њега али управо због тога његове страначке колеге и желе његову смјену. Његова највећа грешка је што се није обогатио за вријеме свог мандата од, ионако катастрофалног, општинског буџета, али то су Шековићи, нема више Милоша Зекића!

 2. Тај ристић је дошао на позицију начелника послије изборне крађе којој се и људи у Београду смију, краљевић је покупио први гласачки листић, убацио је неки обичан папирић, а на том свом листићу је заокружио наравно кандидата снсд-а, па је онда чекао испред гласачког мјеста и сваком следећем бирачу, дао је тај свој листић да га убаци у кутију, а да му он донесе бјанко непопуњен нови гласачки листић и тако укруг све до вечерњих сати!
  Неколико неважећих гласачких листића је било ту, што значи да је већина гласала краљевићевим снсд-е листићима!

  То ни у гебелсово вријеме није бивало!

 3. Без обзира на то, половина кандидата на изборима прође после неке крађе. Ристић је коначно загрнуо рукаве и почео да ради у интересу народа али као што горе већ пише то се није свидјело ни људима који су га на неки начин и довели ту и сада мора да плати за то. Увео је мало реда у општини али оно што се његови претходници радили прије њега, а поготово Сокић, то у наредних двадесет година нико не може исправити.

 4. бокац, 08.02.2012. 09:04:55

  а шта је то конкретно урадио тај комуњарац ристић? то што је укинуо име улице Драже Михајловића? Јел то сав тај његов врхунски рад!?
  Као да је то најбитније да ли ће се нека јебена улица у некој јебеној варошици звати дражина или јебена титова?

 5. Па за нешто више од годину дана, колико је начелник општине, Ристић је прво увео ред у општини гдје је ускладио примања запослених у предузећима којим управља општина са реалном ситуацијом у Шековићима. Покренута су три пројекта а то је реконструкција основне и средње школе, реконструкција и асфалтирање градских улица и изградња водовода, јер Шековићи имају ужасно водоснабдијевање, а нпр. те паре за водовод су већ једном даване али су нестале. Па онда његово залагање да се шумска газдинства ставе под управу општине итд. нажалост све је то скоро било немогуће урадити јер је скупштинска већина све то блокирала или је покушавала блокирати али ево послушај овде његов говор па сад можеш вјеровати али и не мораш, у сваком случају овде Додик мора загрнити рукаве и једном за свагда Мићи Краљевићу уврнути шију.

 6. мићо краљеивћ је додиков главни играч, како то не схваташ, додик није добронамјеран човјек, јер да јесте он не би дозволио да људи попут краљевића или чоловића, слинише додика, усташе кошарца,…понижавају овај народ овдје!

  Њему не требају способни, него подобни, а куд ћеш подобнијег од мутавог краљевића!
  додику требају наше шуме, а не наши проблеми, он узима милионе од нашег добра, а заузврат форсира те искомплекисарне типозе попут краљевића, чоловића, са којима се запије, па запјевају „ооој..хооој..“ и док та ублеха отвори уста да попрати пјесму свог шефа, шеф је згрнуо милионче у своје лакташе, а том пајтосу је дао власт, да онако сиромашно становништво додатно понижава, оно типа „шта ви хоћете, ја сам власт, ја сам бог и батина…“
  еее..јбт коме ја објашњавам..x-(

 7. Боли мене брига ко је чији играч само констатујем да је Ристић човјек за разлику од његових претходника који су Шековиће и довели до дна тј. до заостале селендре из које се сваки дан сели све више људи. У те ваше политичке ствари нећу да улазим јер мени су сви исти само се разликују по томе како ко краде, СДС је одмах приграбио све а СНСД то ради постепено, ето читаве теорије.

 8. Kad me pitaju šta ima novo u Šekovićima odgovorim’ ima kako da ne Novi Audi Q7,Aston Martin,Četverotočkaš,cvijeće ispred kafea Sandra odbornika preletača,kao i bleferska priča o opstanku opštine sa otpuštanjem radnika i forsiranje priče o Mozaiku-vodovodu-asfaltiranju-narkokomunalca-itd.Uglavnom sve vise licimo na selo koje izumire i postepeno se gasi.
  😮

Оставите одговор