Вриштање за исламистички Ефбих у свебосанском руху

Рециклирање ЦНН-естраде из доба рата у Сарајеву, само по себи је очекивано. Напорно, али не и неочекивано, је њихово истрајавање на томе да је Ефбих исто што и Босна и Херцеговина у цјелости.

уторак, април 17, 2018 / 04:03

Оцвали британски пјевач Жељезне дјевице, Брус Дикинсон, помисли како би и он могао по већ употребљеној матрици Боно Вокса и његове групе У2, да мало прогура себе као хуманисту у служби НАТО пакта, са којима има одличну сарадњу, као колекционар тенкова.

Пошто је он западњачки селебрити, нађе се и домаћи идолопоклоник свега нареченог, па сними о томе догументарац. Премијера ће бити у већим градовима Ефбиха, а врло вјероватно и дистрибуција послије представљања, али то не смета да се говори о тој „цијелој БиХ“ које има колико и избора у Мостару.

Пропагандно-публицистички напор НАТО и личне амбиције Бруса Дикинсона, овдје ће се покушати представити као врхунски хуманизам и ренесанса, те малтретирати све нас који смо проклети објективношћу.

Већ унапријед вам можемо рећи да овај филм неће бити популаран и успјешан у Српској, да ће можда огадити овог пјевача неком тврдокорном металцу. Дугокосом и брадатом као четник. Приказиваће га можда којекакви шифтунзи и ејдови, а нико други у Српској га неће ни примјетити. Све вам то можемо рећи, али џабе. Ви би да ми будемо „цијела БиХ“, без обзира што то не желимо. Морамо вас волити, је ли тако?

Ако смо слушали и вољели бенд именован по надимку Маргарет Тачер, морамо онда вољети и исламистичку, пардон, мултиетничку (еф)БиХ?

У стварности, саопштење које слиједи је идеалан текст за Фроталов таг Пресловљено, који посвећујемо свим онима који проклињу судбину што живе у народу који не разумије енглески – и ништа друго. Умију се баш нахвалити, а таг можете кликнути на крају текста.

Кога брига за мишљење Бруса Дикинсона о једном грађанском рату?

На благајнама БХ кина кренула претпродаја улазница за претпремијерну пројекцију вишеструко награђиваног БХ документарни филм о легендарном концерту Бруце Дицкинсона у ратном Сарајеву 1994.године

Босанскохерцеговачки документарни филм Сцреам Фор Ме Сарајево, настао у продукцији сарајевске продукцијске куће Приме Тиме, након што је завршио своју фестивалску турнеју са приказивањем на преко 20 фестивала широм свијета и освојивши чак 10 награда коначно креће у своју свијетску и БХ кино дистрибуцију 17.априла са специјалном претпремијерном пројекцијом у преко 500 кино дворана.

Приметиме продуцтион је потписао уговор за свјетску кино дистрибуцију са кућом Еагле Роцк Ентертаимент у фебруару ове године а захваљујући сурадњи са регионалном дистрибуцијском кућом Цонтинентал филм фанови у Босни и Херцеговини имаће прилику погледати ово невјероватно филмско остварење паралелно са остатком Европе и свијета.

Сцреам Фор Ме Сарајево, за којег постоји мишљење да је један од највриједнијих филмова о сарајевској опсади, прати догађаје доласка фронтмена култног метал бенда Ирон Маиден, Бруцеа Дицкинсона и његовог бенда у опкољено Сарајево 1994. године, када је и одржан концерт у Босанском културном центру (БКЦ). Идеја о настанку филма потекла је од аутора Јасенка Пашића, док је режију овог документарног остварења потписао Тарик Хоџић.

За цјелокупну реализацију филма била је задужена Приме Тиме продукција из Сарајева на челу са продуцентом Аднаном Ћухаром који је у поводу ове претпремијере изјавио: „Изутетно сам поносан и сретан што наш филм креће у тако широку свијетску кино дистрибуцију захваљујући договору са кућом Еагле Роцк Ентертаимент са претпремијерном пројекцијом у чак 150 кино дворана у Великој Британији и 500 кино дворана широм свијета. Оно што је нама једнако важно јесте да ће га фанови у нашој земљи имати прилику у исто вријеме погледати у тако великом броју БХ кина пошто смо овај филм и направили управо за њих.

Претпремијерна пројекција филма након које ће сви гледатељи имати прилику погледати ексклузивни разговор снимљен са легендарним пјевачем групе Ирон Маиден Бруце Дицкинсоном посебно снимљен у поводу њеног одржавања биће одржана 17.априла у чак 5 БХ кино дворана и то мултиплеxу Екран Зеница у 19:00 сати а у мултиплеxу Цинема Цитy у Сарајеву те у Цинестарима Мостар, Тузла и Бихаћ у 20:00 сати. Претпродаја за ове пројекције од данас креће на благајнама свих наведених кино дворана те овом приликом позивамо све фанове да чим прије обезбједе своје улазнице.

На пројекцији филма у мултиплеxу Цинема Цитy гледатељи филма имаће прилику након пројекције поздравити и екипу филма предвођену продуцентом Аднаном Ћухаром и редитељем Тариком Хоџићем.

„Сцреам фор ме Сарајево“ креће са редовним приказивањем у свим БХ кинима од 19.априла у дистрибуцији Цон филм.6 КОМЕНТАРА

 1. „Ви би да ми будемо „цијела БиХ“, без обзира што то не желимо. Морамо вас волити, је ли тако“?
  Kad pročita ovaj umoblni prilog čovek bi mogao pomisliti da nam je stanje svesti uistinu poražavajuće i da nam definitivno nema spasa.

  1. Vama turcima u tamnom vilajetu odavno nema spasa .davite se u multietnickom saray’stanu na kasicicu itaman kada neki ljigavi balija pocne baliti o bratstvu i jedinstvu i graDZanstvu onda nastupi mali riđokosi na bini i sve to posere i na vrh zabode isil-ovu zastavicu

 2. Meni kao Srbinu sa državljanstvom FBiH nije jasno zašto moji sunarodnici iz Republike Srpske kokodaču na svaki događaj u FBiH.
  Realno gledajući London je mjesto gdje dolaze mali umobolnici iz čitavog svijeta sa koferima para i svojim bolesnim željama.
  Neko hoće propagande a neko hoće da ušutka Ketrin Ešton.
  Bolesnici se vrate u svoju močvaru korupcije jedni da prikažu film svojoj djeci a drugi da pričaju svojoj djeci zašto moraju odrasti u smradu korupcije jer se kao moraju prikupiti pare za Ketrin Ešton.
  Frontal nasjeda na bolesne priče.
  A London broji naše pare.

 3. Ни ја вала не вјерујем да ће се то гледати на привремено оукупираном дијелу БиХ, у праву је Фронтал…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *