ВРИЈЕМЕ ЗА УБИСТВО (TIME TO KILL)

Искрено да кажем, ово је мало научно, односно правно-фантастично. Уз најбољу намјеру, и све да је обичним људима дозвољено да у пороти буду толико емотивни; нема шансе да судија не би поништио пресуду, и изрекао другу казну. Или макар, поновио суђење. Због тога што су му два реднека силовали кћер, и неуспјешно је убили; црнац […]

петак, фебруар 10, 2012 / 21:46

Искрено да кажем, ово је мало научно, односно правно-фантастично. Уз најбољу намјеру, и све да је обичним људима дозвољено да у пороти буду толико емотивни; нема шансе да судија не би поништио пресуду, и изрекао другу казну. Или макар, поновио суђење.

Због тога што су му два реднека силовали кћер, и неуспјешно је убили; црнац сазнаје ко су. Пошто је црнац, очекује сасвим извјесно да ће их пустити. Стога он узима М-16, и изрешета обојицу. Почиње опасна правна битка, у којој његов бијели адвокат жртвује скоро све. И ово не би био филм Џоела Шумахера, да на крају није добио, већ рекох, СФ-ослобађајућу пресуду.

Адвокатче на крају долази у цигански, тј. црначки крај, и доводи своју жену и дјецу на слављенички роштиљ. То зато, јер га је црња увриједио изјавом да у Америци влада рат, и да је он његово тајно оружје, баш зато што га брани један од непријатеља.

Осим тога, силно антисегрегацијски ангажован филм; који је снимљен жаром њемачког презимена. Ако није из гриже савјести, онда је свакако из Јеврејства.

(Редитељ: Џоел Шумахер; Писци: Акива Голдсман (сценарио), по истоименом роману Џона Гришама)Оставите одговор