Вријеме фестивала: Сутра почиње “Егзит“

НОВИ САД – „Егзит” фестивал почиње сутра, а на 20 фестивалских бина на Петроварадинској тврђави наступиће више од 600 извођача, међу којима Фејт ноу мор, Мика, Кемикал брадерс и Пласибо. На Главној фестивалској бини публика ће моћи да чује и Ел си ди саундсистем, Ди џеј Шедоу, Миси Елиот и Ем си Дајнамајт, као и […]

среда, јул 7, 2010 / 18:38

НОВИ САД – „Егзит” фестивал почиње сутра, а на 20 фестивалских бина на Петроварадинској тврђави наступиће више од 600 извођача, међу којима Фејт ноу мор, Мика, Кемикал брадерс и Пласибо.

На Главној фестивалској бини публика ће моћи да чује и Ел си ди саундсистем, Ди џеј Шедоу, Миси Елиот и Ем си Дајнамајт, као и Пендулум и Ројксоп.

Публици ће се представити и многобројна имена из Србије и из региона, а нека од њих су Рингишпил из Новог Сада, Репетитор из Београда, као и Лолобриђида из Хрватске и Елвис Џексон из Словеније.

Популарна Фјужн бина ове године, између осталих, угостиће Мике сноу и Култур шок, а поред њих наступиће и Канда, Коџа и Небојша, Генерација без будућности, Куд Идијоти и Ти би еф.

Љубитеље електронског звука обрадоваће програм Денс арене, која је једна од најпосjећенијих бина фестивала. У суботу увече у Денс арени наступиће један од најпопуларнијих ди-џејева данашњице Дејвид Гета.

У Денс арени очекују се и наступи Кристал кетл, Дирти саута из Аустралије, Џос Винка из Америке, као и многа друга позната имена из свијета ди-џејева.

Током четири дана Егзита одржаће се и Туборг Музичка конференција, на којој ће се млади ди-џејеви и продуценти из региона сусрести са звијездама које наступају на овогодишњем фестивалу и с њима размијенити технике, искуства и знања о електронској музици.

На „Егзиту” ће се и ове године представити 50 удружења грађана из цијелог региона у оквиру „Пијаце невладиних организација”, а током фестивала на бини „Агора” одржаваће се трибине и дебате.

У оквиру туристичког пројекта „Дан више” Егзит тим организовао је и низ манифестација под називом Гет ексајтид, у оквиру којег ће на различитим мјестима у Новом Саду бити организован бесплатан програм.

Програм Гет ексајтид ће се одвијати на неколико бина на којима ће наступити бројни домаћи и страни бендови и ди-џејеви, а трајаће од 6. до 12. јула. Пратећи програми фестивала одржаваће се и на популарном новосадском купалишту „Штранд”.

Посјетиоци фестивала и ове године моћи ће смјештај да потраже у Егзитовом кампу – Егзит вилиџ, који је смјештен на локацији бивше касарне „Јанко Чмелик” на Петроварадину и отворен је од 5. до 14. јула.

И у кампу ће бити организовани концерти и журке, као и радионице и едукације из различитих друштвених области. Током Егзита Ерсте банка ће поставити и привремене банкомате у кампу, затим на улазу у Тврђаву и унутар Тврђаве, на самом фестивалу. Биће постављене и привремене мјењачнице.

На фестивалу ће и ове године за куповину освјежења и пића у употреби бити препознатљива Егзит валута – „токен”, а на Петроварадинској тврђави радиће 47 шалтера за продају токена.

Посјетиоци Егзит фестивала који су купили једнодневну улазницу моћи ће да користе бесплатан превоз из Београда при доласку и одласку са фестивала. Бесплатан превоз почеће у четвртак 8. јула и одвијаће се свакодневно до 12. јула.

Овогодишњи, 11. по реду фестивал „Егзит“ трајаће од 8. до 11. јула.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *