Врхови ДС и СПС, одвојено, одлучују о већини и премијеру

Руководства ДС и СПС данас, одвојено, одлучују о парламентарној већини и о кандидату за премијера, сазнаје Танјуг. Према информацијама Танјуга, у току дана биће одржане сједнице предсједништва и демократа и социјалиста, на којима би требало да буде потврђен начелни коалициони договор двије странке од 8. маја о парламентарној већини и кандидату за премијера. Предсједник СПС […]

петак, мај 25, 2012 / 13:57

Руководства ДС и СПС данас, одвојено, одлучују о парламентарној већини и о кандидату за премијера, сазнаје Танјуг.

Према информацијама Танјуга, у току дана биће одржане сједнице предсједништва и демократа и социјалиста, на којима би требало да буде потврђен начелни коалициони договор двије странке од 8. маја о парламентарној већини и кандидату за премијера.

Предсједник СПС Ивица Дачић и потпредсједница СПС Славица Ђукић Дејановић изјавили су претходних дана да предсједника ДС Бориса Тадића сматрају најбољим рјешењем за предсједника нове владе.

Лидер социјалиста Ивица Дачић изјавио је Танјугу да коалиција СПС-ПУПС-ЈС сматра да разговоре о формирању парламентарне већине са Демократском странком треба што прије наставити и да ултиматуми нису начин за комуницирање између странака.

Према његовим ријечима, Демократској странци није упућен никакав ултиматум, како преносе неки београдски медији.

„Никакав ултиматум Демократској странци није упућен, нити сматрамо да је то начин за комуницирање између странака”, поручио је синоћ лидер социјалиста.

Он је указао да сваки „празан ход” оставља могућност за свакојаке калкулације и различита нагађања и да се „политичким процесима мора управљати да се не би претворили у стихију”.

Неке од тих калкулација говоре да би СПС радо прихватио коалицију са СНС, али напредњаци нису толико расположени з аову комбинацију, мада још увијек негативно говоре о коалицији са ДС.Оставите одговор