Вратимо Српској двоглавог орла: Ево и како!

Вјероватно сте запазили да сви медији у наслове стављају да "Српска враћа химну Боже правде и грб Немањића". Нико није прочитао шта пише у приједлогу закона. Њиме се омогућава истицање симбола држава са којима Српска има споразуме о специјалним везама. Дакле – Србије.

петак, јул 5, 2024 / 15:10

И опет, у питању је могућност, па ће људима у институцијама бити од воље. Имајући у виду са којим жаром су протјерали двоглавог орла 2008. и секташком страшћу убацили амблем гдје му мјесто није – немамо илузије.

Хоћемо грб Републике Српске назад, хоћемо укидање скарадног амблема, хоћемо српску химну без шансона-увертире у виду досадашње пјесмице "Моја Република".

И око тога нема погађања!

Да заокружимо причу о грбу. Уставни суд БиХ (који не признајемо кад је Дан Републике у питању, јелте) "пресудио" је да је грб РС "неуставан".

То не значи да двоглави орао не може да буде у знаку полиције. Јер једино мјесто гдје је орао остао – амблем 3. пјешадијског РС пука ОСБиХ. Зато што СНСД ту није могао да инсталира амблем. Погледајте на трећој слици колико су их наредали на полицијској униформи.

Ево рјешења које нудимо: Народна скупштина, Предсједник, Влада РС, сва министарства појединачно, све институције појединачно, интерним актима требају двоглавог орла унијети као симбол те институције.

И то је цјеловито, одрживо рјешење.

А у завјетрини приче о Декларацији свесрпског сабора и закона о симбола, усвојене су измјене закона о рударењу, којим се локалне заједнице потпуно искључују из процеса одлучивања о дозвољавању ископавања на њиховој територији.

Прави литијум закон "за понијети".Оставите одговор