Вратија се Шиме: Васковић узвраћа блогом

На Фронталову редакцијску адресу електронске поште, упућено заједно на адресе осталих медија, стигло је обавјештење да је Слободан Васковић отворио блог. Поруком је назначено да је на њему објављен нови видео Слободана Васковића, док је у заглављу блога под именом "Са друге стране" назначено да "На овој страници можете прочитати и видјети текстове и прилоге […]

четвртак, 21 априла, 2011 / 20:24

На Фронталову редакцијску адресу електронске поште, упућено заједно на адресе осталих медија, стигло је обавјештење да је Слободан Васковић отворио блог.

Поруком је назначено да је на њему објављен нови видео Слободана Васковића, док је у заглављу блога под именом "Са друге стране" назначено да "На овој страници можете прочитати и видјети текстове и прилоге који свједоче о томе да је ова земља вишеструко окована криминалом и корупцијом. Видео прилози ће бити објављивани сваког петка."

Први објављени видео на блогу постављен на јутјуб канал са Васковићевим именом, насловљен је као "Фабрика дувана Бања Лука: Милионске преваре".Снимак је без ознаке ФТВ, и у углу има исписану адресу Васковићевог блога.

Будући да нисмо пасионирано пратили емисију 60 минута, не знамо да ли је у питању емитована емисија, монтирани материјал којег је прије објављивања изненадило "откриће" Васковићевог снимка из Сребренице.0 КОМЕНТАРА

 1. Овај „васковић“ је једна обична будалетина.
  Није овде проблем да ли се он боде и докле, ово само говори у прилог томе да је Република Српска демократска и да уважава мишљења и слободу јавног говора, међутим шта је ова будала налапрдала то не би прошло ни у УСА, ни игде на Западу..

 2. Да би Васковић понио епитет објективног новинара, овај прилог би морао садржавати и изјаву поменутог и прилично облаћеног Антонића.
  Стил у коме се дужносници називају „нарикачама, лажовима“ и сличним именима, није стил објективног новинара, него стил фрустрираног средовјечног мушкарца, чији основни животни квалитети су упитни у најмању руку.
  Његов саговорник је отпуштени радник, који би ваљда требао бити ауторитет за оцјену легалности неке приватизације.
  Као што то ради средовјечни Васковић, могао би било ко о поменутом саговорнику из прилога написати да је отпуштен због крађе или несавјесног рада.
  Ниша мање одговорности и истине не би било у тој изјави у односу на Васковићево „извјештавање“.
  На крају, док год се Васковић јавља онима који га слушају из „овог или оног ентитета“, лично га нећу слушати.
  Васковић се не бори да Република Српска буде очишћена од криминала, јер је воли, као што се није борио ’95. у Сребреници, него је као „пас рата“ допринио лошој репутацији српског народа, што не престаје чинити ни данас.

 3. Господине Миланко, у вашем промишљању на задату тему, психолог, психијатар и пас лајавац су потпуно исти карактери.
  У мом аргументовање Васковићевог шарлатанског новинарства, нисам нити поменуо владајућу странку и просто ме заболи за владајућом странком.
  Мотиви Васковићевог блога, као што увод каже је да упозна медије са тим да је још „жив“. Другим ријечима, сад кад се измакао ЛД са 60 Минута, треба наћи ново радно мјесто.
  Мени се чини да је изабрао овај начин да се понуди одговорним уредницима. Или је ово био само „предрачун“ за Антонића, који би требао купити Васковићево ћутање.
  То је метода коју је Васковић добро научио од свог бившег шефа.
  Јел сад шта јасније, господине Миланко?
  Ако се вама свиђа тон и „објективност“ средовјечног, фрустрираног новинара, само изволите.
  Можда и ви навучете Васковићев осмјех, по којем је препознатљив у граду у којем он живи и ради.

 4. Васковић никада није био независан новинар. Увјек је имао газду за којег је радио и по чијим жељама је радио. Био је то Калинић, па га је преузео Чава. Када је Чава испушио (остао без пара и власти), он се понудио да надничи у Сарајеву. Па сви знају да се одувијек радило о класичном рекеташу. Занат говора мржње и пљувачине је испекао као ратни новинар, а онда је ту вјештину нудио на продају другима. Нажалост таквих у медијима БиХ на свим странама има још доста. Неки су се само замаскирали и опрали тако што су услуге својевремено понудили странцима. Овај његов нови влог је само мали оглас у којем нуди своје услуге. Највећу услугу је у ствари направио Додику пљујући по њему из Сарајева, а истовремено пљујући и по СДС-у. Не бих се зачудио да му следећи газда буде Додик, пошто Чавић и Иванић неће доћи до власти и неће имати пара.

Оставите одговор