Ворнер Брадерс прави биоскоп на Фејсбуку

Ворнер Брадерс је први холивудски студио који ће дистрибуисати филмове путем Фејсбука, а први филм који ће у оквиру нове услуге бити понуђен корисницима је „Мрачни витез“.  Мрачни витез је последњи из серијала о Бетмену и један од најуспјешнијих филмова свих времена на биоскопским благајнама, преносе свјетске агенције. Филм ће бити доступан на адреси фејсбук/мрачни […]

среда, март 9, 2011 / 14:58

Ворнер Брадерс је први холивудски студио који ће дистрибуисати филмове путем Фејсбука, а први филм који ће у оквиру нове услуге бити понуђен корисницима је „Мрачни витез“.

 Мрачни витез је последњи из серијала о Бетмену и један од најуспјешнијих филмова свих времена на биоскопским благајнама, преносе свјетске агенције.

Филм ће бити доступан на адреси фејсбук/мрачни витез. Коштаће 30 кредита на Фејсбуку, односно три долара и моћи ће да се гледа у року од 48 сати путем посебне апликације, наводи се у Ворнеровом саопштењу.

У прво вријеме, нову услугу моћи ће да користе само власници профила из САД, а нови филмови ће се наћи у понуди за изнајмљивање или куповину "у наредним мјесецима".

"Фејсбук је постао свакодневна дестинација за милионе људи. Постављање филмова на ову мрежу је логичан развој наше дигиталне дистрибуције", наводи у саопштењу Ворнера, али се истиче и да је ријеч о експерименталној услузи.

Холивудски студији већ су се у више наврата окушали у Интернет дистрибуцији, путем Амазона , Нетфлик и иТјунса . Ипак, ово је први пут да се неки студио окреће Фејсбуку, који у свијету има више од 500 милиона корисника .Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *