Ворхолов аутопортрет могао би да достигне 40 милиона долара

ЛОНДОН – Црно-бијели аутопортрет Ендија Ворхола, који је славни умјетник насликао непосредно прије смрти, могао би да достигне цијену од 40 милиона долара када идућег мјесеца буде стављен на аукцију у Њујорку, у организацији куће Кристи, преноси ББЦ. Портрет из 1986, величине три пута три метра, спада у најзначајнија Ворхолова дјела и био је једна […]

четвртак, април 21, 2011 / 15:15

ЛОНДОН – Црно-бијели аутопортрет Ендија Ворхола, који је славни умјетник насликао непосредно прије смрти, могао би да достигне цијену од 40 милиона долара када идућег мјесеца буде стављен на аукцију у Њујорку, у организацији куће Кристи, преноси ББЦ.

Портрет из 1986, величине три пута три метра, спада у најзначајнија Ворхолова дјела и био је једна од његових последњих слика које су изложене прије његове смрти у 58. години, после рутинске операције.

Славни амерички поп умјетник је 1986. направио седам великих аутопортрета, од којих се шест налази у музејима или колекцијама.

Тренутни рекорд за један Ворхолов аутопортрет износи 32,6 милиона долара, а постигнут је прошлог маја на аукцији у њујоршком Сотбију.

У фебруару је у лондонском Кристију продат још један Ворхолов аутопортрет за 17,44 милиона долара. 



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *