Волонтирај-кредитирај 2010

САРАЈЕВО – Удружење „Инфохаус“ позвало је послодавце у БиХ да учествују у пројекту „Волонтирај – кредитирај 2010“ и на тај начин помогну средњошколцима у стицању радне праксе. У овом пројекту који ће бити реализован 8. октобра очекује се учешће око 3 000 средњошколаца из 55 градова у БиХ, саопштено је из овог удружења. Током такозваног […]

среда, септембар 29, 2010 / 20:47

САРАЈЕВО – Удружење „Инфохаус“ позвало је послодавце у БиХ да учествују у пројекту „Волонтирај – кредитирај 2010“ и на тај начин помогну средњошколцима у стицању радне праксе.

У овом пројекту који ће бити реализован 8. октобра очекује се учешће око 3 000 средњошколаца из 55 градова у БиХ, саопштено је из овог удружења.

Током такозваног "социјалног дана" у овим градовима, фирме, удружења и институције "запослиће" на један дан средњошколце за минималну дневницу од 20 КМ, те им на тај начин помоћи у остваривању радне праксе.

У пројекту "Волонтирај – кредитирај 2010" своје учешће су пријавили: Мостар, Јабланица, Коњиц, Сарајево, Широки Бријег, Љубушки, Посушје, Тузла, Кладањ, Сребреник, Живинице, Бихаћ, Цазин, Босанска Крупа, Кључ, Ливно, Томиславград, Зеница, Бреза, Какањ, Маглај, Високо, Горажде, Оџак, Травник, Бусовача, Фојница, Нови Травник, Витез, Јања, Угљевик, Приједор, Сребреница, Источно Сарајево, Бања Лука, Бијељина, Фоча, Челинац, Милићи, Зворник, Добој, Пале, Прњавор, Рогатица, Соколац, Мркоњић Град, Брчко, Требиње, Лопаре и Нови Град.

Донатори пројекта су: Њемачка невладина организација ГТЗ, Фрањевачки ред Источне и Средње Европе, Министарство образовања Зеничко-добојског кантона, општина Бијељина, Орбико, Шпаркасе банка. Пројекат подржавају и Град Мостар, Град Бањалука, општина Тузла, те привредне коморе Бањалуке, Сарајева и Брчког, наводи се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *