ВЛЦ читач повучен из Еп Стор

Веома популарна верзија мултимедијског читача за АјФоне – ВЛЦ повучена је из онлине продавнице Еп Стор, након што је компанији Епл прије два мјесеца достављено мишљење о кршењу ауторских права. Читач је омогућавао читање готово свих дигиталних формата без потребе њихове конверзије, пренијели су француски електронски медији. То је била једна од најпопуларнијих апликација у […]

четвртак, јануар 13, 2011 / 19:48

Веома популарна верзија мултимедијског читача за АјФоне – ВЛЦ повучена је из онлине продавнице Еп Стор, након што је компанији Епл прије два мјесеца достављено мишљење о кршењу ауторских права.

Читач је омогућавао читање готово свих дигиталних формата без потребе њихове конверзије, пренијели су француски електронски медији.

То је била једна од најпопуларнијих апликација у продавници Еп Стор, која је у веома кратком периоду постала незаобилазна.

Француски инжењер Реми Дени-Курмон, који је радио на тој верзији ВЛЦ је, међутим, упутио примедбу компанији Аппле, наводећи да су у току дистрибуције ове апликације прекршене лиценце ГНУ отвореног кода.

Иако та лиценца дозвољава копирање, дистрибуцију и модификацију снимљених програма, прописи Еп Стор то не омогућавају, што је довело до сложене и нејасне ситуације, тако да је Епл после два мјесеца ријешио да повуче ВЛЦ из понуде Еп Стор.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *