Власти Алжира демантовале да је Гадафи у земљи

Алжирске власти данас су "категорично” демантовале да су информације о преласку функционера либијског режима у конвоју блиндираних возила у Алжир тачне. Вјест да су либијски режимски званичници, међу којима можда и пуковник Моамер Гадафи, у конвоју блиндираних мерцедеса ноћас прешли из те земље у Алжир, објавила је египатска агенција Мена цитирајући либијске изворе. „Ти наводи […]

субота, 27 августа, 2011 / 20:53

Алжирске власти данас су "категорично” демантовале да су информације о преласку функционера либијског режима у конвоју блиндираних возила у Алжир тачне.

Вјест да су либијски режимски званичници, међу којима можда и пуковник Моамер Гадафи, у конвоју блиндираних мерцедеса ноћас прешли из те земље у Алжир, објавила је египатска агенција Мена цитирајући либијске изворе.

„Ти наводи немају никаквог основа и ми то демантујемо категорично”, рекао је портпарол министарства спољних послова Амар Белани.

Мена је, цитирајући наводе једног припадника либијског војног савета, пренела да је „шест блиндираних мерцедеса” имало пратњу војске лојалне режиму, а да побуњеници нису могли да их зауставе јер нису имали оружје. Тај извор рекао је и да се у конвоју можда налазио и Гадафи са својим синовима.

Побуњеници у Либији тврде да контролишу готово читаву територију престонице, али и даље не знају где се налази Гадафи.