Власт се задужује 840 милиона КМ да прегура до избора

Шеф посланичког клуба Српске демократске странке (СДС) Вукота Говедарица је оцијенио погубним владину информацију о реализацији пројеката који се финансирају из средстава економско-социјалне компоненте развојног програма РС, наводећи да актуелна власт планира да највећим дијелом кредитним средствима пласира 1,163 милијарде КМ кроз нацрт програма јавних улагања. Говедарица је, на ванредној конференцији за новинаре, одржаној у […]

среда, 26 октобра, 2011 / 14:46

Шеф посланичког клуба Српске демократске странке (СДС) Вукота Говедарица је оцијенио погубним владину информацију о реализацији пројеката који се финансирају из средстава економско-социјалне компоненте развојног програма РС, наводећи да актуелна власт планира да највећим дијелом кредитним средствима пласира 1,163 милијарде КМ кроз нацрт програма јавних улагања.

Говедарица је, на ванредној конференцији за новинаре, одржаној у Бањој Луци, рекао да актуелна власт у наредне три године планира да пласира 1,163 милиона КМ кроз нацрт програма јавних улагања и то тако што ће 72 процента од тих средстава обезбиједити из кредитних средстава, наводи се на сајту СДС.

"То значи да ће се ова власт поново задужити за више од 840 милиона КМ како би у наредне три године могла да дође до општих избора 2014, године", рекао је Говедарица, додајући да влада планира свега двадесетак процената из властитих средстава.

"Ова власт зна да потроши, да се задужи, да прода и да манипулише са свим како би представила идеалним стањем у РС," рекао је Говедарица, наводећи да је влада парламент претворила у свој сервис умјесто што би требало да они полажу рачуне скупштини.

Он је рекао да је погубна намјера актуелне власти у вези будуће стратегије око задужења, која треба да се ради у парламенту РС.

"Позивамо владу да добро размисле и да се упитају ко ће сутра моћи да враћа та кредитна средства међународним кредиторима у наредном периоду", рекао је Говедарица, наводећи да се влада недавно задужила на име јавних фондова у износу од 265 милиона , као и са додатним кредитним задужењем у висини од 41 милиона КМ за потребе Фонда пензионо – инвалидског осигурања.

"Крајње је вријеме да влада коју води Александар Џомбић, као и Савез независних социјалдемократа да покажу одговорност, коју очито немају ни према парламенту ни према грађанима РС", рекао је Говедарица.0 КОМЕНТАРА

 1. Вукота стандардно добар!

  О задуживању код ММФ-а и посљедицама је мало више гостујући на новосадској локалној телевизији рекао Борис Малагурски, аутор документарних филмова „Тежина ланаца“ и „Kosovo: Can You Imagine“:

  http://www.youtube.com/watch?v=jcxU29kiJxA

 2. јбт ми смо у горем к..цу него што се могло замислити, ова власт има једини интерес да пеживи што дуже на власти, задужити народ, опљачкати фондове, распродати стратешка предузећа, владати електропривредом то им је уносније него борачком популацијом, пензионерима, студентима и тешком социјалом које је све више и више..нек нам је Бог упомоћ, само рат би нас могао спасити од овакве пропасти и ове власти!

 3. Govedarice, Molim te kaži mi da li SDS može išta više da uradi nego da priča, daje analize. Mi sve vidimo, sve znamo više i bolje nego vi , jer preživljavamo od ništa, vidimo da nam je svaki dan sve gore i crnje. Narod bukvalno nema od čega da živi.
  Da je tako onaj prvi, pravi SDS radio 91. i 92. god, da je samo pričao, pričao, upozoravao, nas danas ne bi bilo. Ni za kosti nam se ne bi znalo. Sada , kada nam prijeti biološki nestanak, vi , ako ne možete ili nećete ništa drugo da uradite osim analiza i upozorenja, kažite narodu: Spašavajte se kako znate i umijete.
  Da uzmemo palije i da branimo gole živote. Drugo više i nemamo.

 4. СТОП ЗАДУЖИВАЊУ!!!

  Ово треба да се заустави, како се зна и умије. Мислим да људи из опозиције, ако буду озбиљно, а не причом ради приче, посветили пажњу овоме… могу много да ураде. Мој аргумент је био да пара више нема, за изборно подмићивање народа… циљ је очигледно да се ипак позајми. Ко ће да враћа… то је мање важно. x-(

 5. Ако је Ања против,ја слободно могу рећи да ПОДРЖАВАМ ЗАДУЖИВАЊЕ. Агонија се мора завршити ЕКОНОМСКИМ СЛОМОМ.
  Све неки к*****и економисти и правници се множе по општини са факултетима који се купују на килограм.

  ЦИЈЕЛА НАЦИЈА АДМИНИСТРАЦИЈА
  :D:D:D

 6. mi romosi nemamo šamsu dase zaduživamo nego što jamimo jamimo, na ulici odma i sade po tome smo slični ovoj vlasti jedina nam raslika al značajna što oni imaju tri platne liste i potpisuju mjenicu i u ime nas roma i tako nam daju ljudska prava ko da nismo sejdić malo a malo i finci jojjj bi bilo dobro da imam sve ljude za žirant ko džomba i tegeltija sve bi para ja uzeo kreditorima a vratijo bi onaj ko mora. ovi vlast se sa narod igra šibicarenje eno je tamo eno je tamo đe kuglica nema kuglica, daj sve pare daje sve pare. samo mi romi ciganske krvi znamo da su i na vlasti isti ko i mi romi nomadi čim zaprijeti opasnost seliće se za drugim životom tamo di se uštedlo za reservni život neko u budvu neki i bg neki i kan neđo ilić u šumu sa audijom pa u špilju na zimski san

 7. јбг сад, изгледа изјалови сад за сад и она варијанта да евро пропадне ко југословенски динари, па нико ником дужан, ето јутрос свечано ромпуј изјавио „евро спашен“, одахнули су сви они што нису могли спавати на сламарицама пуним евра…:P
  Грцима 50% отпис дуга, на шта ће то све изаћи тешко је сад предвидјети..углавном порука је јасна, не смијеш се задуживати, поготово ми мали, јер иза нас не стоји нико!
  Уколико урадиш супротно идеш мечки на рупу. Какве идиоте имамо на власти, нема те мечке да је они не чачкају!

 8. …..времена су кокузна, кокузлук утиче на мали мозак, доказ, Ања и Млађо, ко бива и они мало размишљају, кажу, *вако не ваља*.Кад је мали ћелави изабран, да проводи политику континуитета, Ањица љепотица је свршавала од среће, дајмо им још једну шансу,најстабилнији смо у Европи и сл. Видимо да је пут од гузице до главе дуг, али ипак савладив.
  Што се тиче анализа садашњег СДС-а, они се не би знали ни задужити, а кад би ту задаћу неко за њих и обавио, они би паре изгубили у путу.

 9. Заметица Јован, 27.10.2011. 09:49:38

  Пиле, немој да дезинформишеш јавност. Тачно је да сам рекла да им треба пружити шансу, лијепо си то запамтио, (прије тога сам написала, одмах по избору Владе да је ово на први поглед, најгори састав Владе у историји РС), АЛИ да смо најстабилнији у Европи…. то нисам написала!

  Па гдје си до сада? Надам се да је Млађо уредно достављао Нектар који сам ти редовно слала! B-)

 10. Битно је да сам се вратио, мада нема потребе, видим све више је оних којима је комад хладне крметине и флаша млаке жабокречине, зване нектар, изашло на нос, а некад су поред чувеног ….погледај ме једном њежно……уживали у причама да смо најстабилнији у Европи, кризе нема, додуше то је Мазалицина небулоза……и, сад кад и пропала Грчка назире трачак свјетлости, ми крећемо путем задуживања, ваљда кад будемо у дужничком ропству, тад ће нам комесар Рајко рећи да нам је враћено достојанство.
  Млађо ти је, Ањице душо, члан СНСД-а, и као такав није програмиран да нешто неком прослиједи…..ипак је сам себи најпречи, додуше има желудац ко трабантов резервоар, па може поднијети и нектар.

Оставите одговор