Власеница: СНСД тражи оставку начелника Тодоровића

Предсједник Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Власеница Александар Краљевић позвао је начелника те општине Драгослава Тодоровића да поднесе оставку "уколико није способан да обезбједи нормално функционисање локалне заједнице".

среда, 25 септембра, 2013 / 16:26

"Начелник, као прва личност у овој општини, треба да окупи представнике политичких партија да би постигли договор о важним питањима, а, прије свега, именовању начелника општинских одјељења да би општина нормално функционисала. Ми инсистирамо на договору. Уколико он није способан да то испоштује, нека поднесе оставку, а у крајњем случају, нека се иде на његов опозив", рекао је Краљевић.

Начелник општине Власеница Драгослав Тодоровић тврди да он поштено и предано ради свој посао, те да је позив на оставку или опозив "само пуста жеља појединих политичких партија".

Тодоровић је рекао да општина још нема начелнике одјељења и да те послове раде овлаштени општински службеници.

"То је посљедица настојања скупштинске већине да ми наметну своје кадрове", каже он.

Скупштина општине Власеница је на јучерашњој сједници разрјешила директоре јавних установа ове општине – Центра за културу и спорт, Центра за социјални рад, Туристичке организације и Народне библиотеке, те именовала нове вршиоце дужности директора.

Смјени директора претходила је вишечасовна расправа између одборника скупштинске већине (СНСД, СДА, и бившег члана СНС) и опозиционих партија (СДС, ПДП, СРС "Др Војислав Шешељ"), након чега су одборници опозиције, заједно са начелником општине напустили засједање.

Клуб одборника СНСД-а окарактерисао је потез опозиције као опструкцију рада Скупштине.Оставите одговор