Влајкијев савјетник оснива нову странку

Данас у 11 часова у бањолучком хотелу Босна одржаће се оснивачка скупштина Коалиције народног споразума (КНС), нове политичке странке. Како стоји у сопштењу, КНС је социјално сензибилна странка лијевог центра у којој су чланови припадници свих народа БиХ. Она није српскохрватскобосњачка странка него је и српска и хрватска и босњачка. КНС је постнационална странка програмски […]

четвртак, април 14, 2011 / 09:26

Данас у 11 часова у бањолучком хотелу Босна одржаће се оснивачка скупштина Коалиције народног споразума (КНС), нове политичке странке.

Како стоји у сопштењу, КНС је социјално сензибилна странка лијевог центра у којој су чланови припадници свих народа БиХ. Она није српскохрватскобосњачка странка него је и српска и хрватска и босњачка. КНС је постнационална странка програмски и организационо регионално усмјерена ка 21 стољећу и будућој Европи регија.

КНС у центар политичке борбе ставља приватно власништво и интерес појединца и породице , јер су појединац И сретна обитељ уједно и сретна држава. КНС Босну и Херцеговину нужно види у западноеуропском цивилизацијском оквиру,

КНС ће кроз регионални приступ са сусједима БиХ и унутар БиХ, рјешавати међунационалне и унутарнационалне проблеме. КНС зато нужно Босну и Херцеговину види, након реконструкције садашњих граница општина БиХ сагласно националним и грунтовном критеријуму, као трочлану Федерацију од три Уније већински српских, већински бошњачких и већински хрватских општина.

КНС, јер је и коалиција народа, привремени међународни мировни споразум и међународни протекторат у БиХ, жели хитно замјенити споразумом три конститутивна народа, у којем ће све нације бити афирмисане и једнакоправне у политичком, културном и државноправном смислу, наводи се на крају саопштења ове странке, које је потписао Жељко Матић, предсједник иницијативног одбора.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *