Влајки покреће петицију за ослобађање Војислава Шешеља

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки обратио се четврти пут у посљедњих неколико година хуманистичкој јавности да дигне глас против даљег држања у затвору Војислава Шешеља, истичући да је ово уједно и петиција за његово безусловно ослобађање. "Он тамо, буквално, труне са тешким обољењима која сва воде ка фаталном исходу. У затвору га држе већ скоро […]

недеља, 7 септембра, 2014 / 12:04

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки обратио се четврти пут у посљедњих неколико година хуманистичкој јавности да дигне глас против даљег држања у затвору Војислава Шешеља, истичући да је ово уједно и петиција за његово безусловно ослобађање.

"Он тамо, буквално, труне са тешким обољењима која сва воде ка фаталном исходу. У затвору га држе већ скоро 12 година без икакве пресуде и без икакве назнаке да ће до било какве пресуде доћи за вријеме његовог живота", истакао је Влајки.

Из кабинета потпредсједника Републике Српске саопштено је да је већ више од десет Срба, и ни једне друге националности, у истом затвору у Шевенингену умрло под различитим сумњивим околностима.

"Условно ослобађање које му је понуђено, с тим да се не смије манифестовати као људско биће, дакле да буде без икаквих грађанских права, намјерно је тако презентовано да он такву бесрамну понуду не прихвати. Његови су тамничари знали да ће Шешељ то одбити, јер другачије није ни могао поступити", оцијенио је Влајки.

Он је нагласио да је овакав третман Шешеља, "држати једно, тешко болесно, људско биће у затвору 12 година без пресуде, и чекати да он умре, неспојиво са људским правима којима се Запад толико поноси".

"Овог пута, ово моје обраћање хуманистичкој јавности је уједно и петиција за безусловно ослобађање Шешеља", напоменуо је Влајки наводе и да ће потписи бити прикупљани на сајту "Нове српске политичке мисли" www.нспм.рс.

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ налази се у хашком притвору Шевенинген од 2003. године, када се добровољно предао.0 КОМЕНТАРА

  1. Vlajki, iza Vlakjija poster iz VEN-a, na posteru revolucionar – mhm, kaže Vlajki – revolucionar-revolucija, na stolu voće i narandže – neka bude narandžasta – hajde sad malo da plašimo narod pošto su se već navikli na moj lik u medijima….to više ne prolazi, nisam im više dovoljno strašan…i tako je Vlajki revoluciju poturio pod manipulaciju, a guzicu pod obraz….

    I sad bi ga kao trebalo ozbiljno shvatiti….

    Ljudi bez obraza, kalibra i ideje
    plasiraju nam istine crno-bijele

    I to prolazi…

  2. Шта год да је мотив, подржавам ову иницијативу. Организовати потписивање петиција и подсјетити јавност на то да је човјек већ деценију и више у најдужем притвору у историји. Чини ми се да су многи заборавили на то!