Влајки: Хрвати и Срби жртвени јарци

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки упозорио је данас да су Хрвати жртвовани у БиХ, као и Срби, у пројекту "суноврата хришћанског запада". Овај цијењени комуниколог упозорава да је уз помоћ дијела међународне заједнице у БиХ нелегална власт у Федерацији све више прихваћена и прогнозира да ће због тога ускоро "нестајати Хрвати" из Средње БиХ, а […]

понедељак, 20 јуна, 2011 / 15:32

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки упозорио је данас да су Хрвати жртвовани у БиХ, као и Срби, у пројекту "суноврата хришћанског запада".

Овај цијењени комуниколог упозорава да је уз помоћ дијела међународне заједнице у БиХ нелегална власт у Федерацији све више прихваћена и прогнозира да ће због тога ускоро "нестајати Хрвати" из Средње БиХ, а затим ће бити потиснут и хрватски капитал из западне Херцеговине, а Хрвати ће у Федерацији бити потпуно маргинализовани.

"Санџак ће на различите начине бити спојен са Федерацијом, стварање Велике Албаније заједно са Прешевском Долином је само питање времена, а доминација Турске на овим просторима је у експанзији", предвиђа Влајки уколико се хришћански суноврат у БиХ оствари.

У саопштењу из кабинета потпредсједника Српске се наводи да је још из "Пентагонских докумената" разоткривених 1992. године било видљиво да је, након пропасти СССР-а, циљ САД био што спорије и што лошије уједињење Еуропе као главног америчког конкурента.

Услиједио је низ балканских ратова у којима су Американци првенствено помагали Муслимане, што су и наставили, како би омогућити услове за исламизацију Балкана стварањем Велике Албаније и обједињавањем бошњачких подручја.

Влајки оцјењује да су Срби постали „жртвени јарац“ овог плана, због чега су демонизирани као некада Јевреји.

Као потпредсјеник из реда Хрвата он је критиковао два ХДЗ-а што нису положај Хрвата ријешили стварањем аутономне хрватске јединице која би имала територијалну, политичку, економску, културну и полицијску самосталност.

По Влајкију, то је једини задовољавајући начин да се у БиХ створи истинска заједница три равноправна, конститутивна народа.0 КОМЕНТАРА