Влајки: Џаба пријетиш, Комшићу, о отцјепљењу причају демагози

Прије пар дана, предсједавајући Предсједништва БиХ дао је љетни интервју листу "Ослобођење". У том интервјуу није било апсолутно ничег значајног гледе комплексних односа у држави, као ни могућности да ово наше феудално-разбојничко друштво пријеђе у грађанско. Једина интересантна (опћепозната) информација, у ствари признање, била је да су САД велики пријатељ Бошњака. И како то обично […]

понедељак, 19 августа, 2013 / 12:24

Прије пар дана, предсједавајући Предсједништва БиХ дао је љетни интервју листу "Ослобођење".

У том интервјуу није било апсолутно ничег значајног гледе комплексних односа у држави, као ни могућности да ово наше феудално-разбојничко друштво пријеђе у грађанско. Једина интересантна (опћепозната) информација, у ствари признање, била је да су САД велики пријатељ Бошњака.

И како то обично бива са љетним медијским прилозима, морало је бити нечег што ће привући читатеље. У ту сврху је бомбастично најављено како ће читав један народ, Бошњачки, а и неки појединци (дакле не и други народи) устати у обрани БиХ, ако било тко у овој држави покуша сецесију.

Ако се притом мислило на Србе у РС, а не на Хрвате у Федерацији, онда је ова изјава била пуцањ у празно. Наиме, овај Кабинет обавјештава јавност, да у РС нема ни једне једине, у овом тренутку, значајне странке која би тако нешто и помислила, а некмоли урадила. Чак ни „велики страшни Гаргамел“ не би у својој странци добио пристанак за тако нешто. Зато, сви они који су узнемирени могућношћу сецесије РС, могу за сада мирно спавати. Исто тако и којекакви демагози који су на овој темо добијали политичке поене требало би да престану са давањем изјава овог типа.