Владика Василије: Црква је народу мајка

Његово преосвештенство владика зворничко – тузлански Василије поручио је данас да је народу црква мајка и све на свијету што човјек може да има. "Молимо се Богу да обезбједи мир у цијелом свијету и у БиХ и да сачува Републику Српску /РС/, за коју је проливено много крви", рекао је владика у модричком насељу Вишњик […]

недеља, октобар 9, 2011 / 18:22

Његово преосвештенство владика зворничко – тузлански Василије поручио је данас да је народу црква мајка и све на свијету што човјек може да има.

"Молимо се Богу да обезбједи мир у цијелом свијету и у БиХ и да сачува Републику Српску /РС/, за коју је проливено много крви", рекао је владика у модричком насељу Вишњик гдје је данас Његова светост патријарх српски Иринеј служио свету архијерејску литургију и освештао новосаграђену цркву посвећену Покрову пресвете Богородице.

Обаћајући се патријарху Иринеју, владика Василије је рекао да су Требава, у чијем подножју је данас освештао нову цркву, простор Вучија, Озрена и Возућа одувијек били предјели српског народа.

"Овдје је много проливено крви, десило се много страдања и у посљедњем отаџбинском рату. Без обзира за све страхоте који је народ претрпио свештенство и народ овдје се труде да буду сијачи мира и да мирно живе са онима који са нама желе да живе у истинској слози и божанској љубави", рекао је владика Василије.

Владика је упознао његову светост о страдањима цркве у подљедњем грађанском рату у БиХ.

"У задњем Србима наметнутом рату у Зворничко-тузланској епархији порушено је 56 цркава и бројни други црквени објекти. РС, вриједни свештеници и народ, одвајајући кору хљеба од уста, све су цркве обновили и подигли нове", рекао је владика Василије.

Владика је на крају бесједе замолио патријарха Иринеја да благослови данас присутне на освештању благословом Светог Саве, да затражи да српски народ преиспитује своју историју, пише ћирилицу и да српско национално биће чува као зјеницу ока свога.

"Овај народ је заслужио Ваш благослов, јер је и у ову цркву, која је данас освештана, одвајајући од уста кору хљеба, узидао циглу вјере своје", рекао је владика Василије.0 КОМЕНТАРА

 1. Драги читаоци и пријатељи,

  Молимо вас да се суздржите од увреда, псовки и тешких ријечи, без обзира колико мислите да их је неко заслужио.

  Простор за коментаре је отворен, као што му се и из имена разазнаје – за коментаре – али сви се требамо трудити да они буду у границама онога што називамо нормалним и културним изражавањем.

  Администратор је можда лијен, али једно око ће увијек бити отворено.

  Поздрав

  Користите ћирилицу док тражите појмове на Гуглу!

 2. Mišljenja ljudi o nekoj osobi su različita. Za nekoga je neko dobar, za nekoga nije. Ali, kada su u pitanju ovaj vladika i Rajko Vasić mišljenja su nepodijeljena.
  Svi komentari o njima dvojici su negativni, podrugljivi pa i uvredljivi.
  Da li oni znaju kakvo mišljenje o njima imaju ljudi?
  Vjerujem da znaju, ali to su ljdi za koje naš narod kaže: obraz-đon.

 3. само сам се покајао што сам направио ову генерацију политичара мојих клонова. Није било кондома у моје вријеме. Боље да сам га обрисао о завјесу. Шта сам ово направио мајко моја?

 4. Симона ја о Рајку могу рећи све најбоље. Био ми је одан као Рекс само ме брукао што је ишао с бијелим чарапама у програм уживо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *