Владика Мило, пријети свештеницима СПЦ: Мантије ће замијенити затворским униформама

Председник Црне Горе Мило Ђукановић смислио је по њему најбољи начин да се превазиђу поделе међу православним верницима у земљи. Уколико се то не спроведе неки ће "мантије заменити затворским униформама".

субота, 13 јула, 2019 / 10:44

То решење свих решења је, по Ђукановићу, формирање "православне цркве Црне Горе" која ће "отворити врата свим верницима".

Ђукановић тврди да је неупитно да је постојала аутокефална Црногорска православна црква, и да је неупитно право актуелне Црне Горе да, како је рекао, крене у операцију обнове те цркве.

Он је за јавни ТВ сервис Црне Горе додао да су Митрополији црногорско-приморској и њеном свештенству широм отворена врата да буду део тог решења, а не да, како је навео "традиционално остану део проблема".

Он каже да је Српска паравославна црква, како наводи, важан фактор подељености православног становништва у Црној Гори.

Коментаришући писмо васељенског патријарха Вартоломеја, Ђукановић је рекао да га је добио недељу дана након што га је објавила Митрополија црногорско-приморска и да га садржај писма упућује на то да је писано у Црној Гори.

Он сматра да је држава у случајевима цркве на Румији и крстионице на Михољској Превлаци показала "вишак толеранције" и додаје да убудуће неће бити тако.

Правни систем ће, како наводи, морати да се поштује.

"Свако мора да разуме да ће бити лојалан грађанин држави у којој живи и ради, или ће бити преступник. Преступници могу бити и у оделима и у мантијама и завршиће у затворским униформама јер то је судбина преступника", рекао је Ђукановић.8 КОМЕНТАРА

 1. Све се десило у срамотној ЦГ, десиће се и бокељска „православна“ Црква.

  Боже ми опрости, али ови садашњи већински црногорци ме уопште не интересују.
  Пошто су пљачкали и палили Конавле, па све до Дубровника, видјех одмах после рата како ће црвено-зелена ђубрад окренути лист и за све оптужити Србију и српски народ.

  Знао сам да ће се одцијепити, да ће све на нас свалити, тужно и тегобно је било слушати њихов радио, гледати на мору њихову телевизију, телевизију у којој се видило са километар да хоће да прекроје историју, Његоша и ћирилице су се одрицали, на сваки начин су хтјели свијету да докажу да су они Бокељи, да у рату нису учестовали, палили и пљачкал?.

  Тако да сам са њима завршио више година прије него су и званично, све уз помоћ злочиначких ментора издали српски народ.

  Да не останем дужан, заједно са Дучићем највећем српском сину, отишао сам са породицом 1997 године код Његоша, извинуо се и опростио од њега, све уз поруку да му доћи нећу док не буду „елиминисани“ тадашњи црвени злотвори, данас Дрљевићева зелена, али увијек злотворска ватиканска говна.

  Тада, те 1997 године на чувеним Ивановим коритима у подножју Његошевог гроба, на зидовима чесме писало је великим латиничним словима ЦРНА ГОРА ЦРНОГОРЦИМА, све да нисам пошао да се привремено опростим од виђања са Његошем, сигурно бих тада пресјекао и исто урадио.

  Да поентирам.

  Мене као Србина интересује Острог и мошти светог Острошког Василија, ту ће бити опасно кад дође до реализације, не дај Боже да антихристи ураде оно што мислим да ће урадити, а опет да и наши, све као закашњели одговор ураде оно, што мислим да ће урадити.

  Имам приједлог Синоду, наравно, на вријеме.

  Ако се то смије у склопу Цркве урадити, колико знам смије, мислим да би било мудро да мошти нашег свеца пребаце у Херцеговину,све уз образложење, да би био мало у свом Тврдошу.

  Треба пратити акцију, па мало прије него што се дефинитивно деси раскол-насиље зеленашко-ватиканске државе и забрани пренос моштију од стране зеленашко-ватиканских фашиста.

  Значи, да се то из предострожности уради и спријечи сигуран рат између нас и црногорских издајника.

  Зато и предлажем да се прије него зеленашко-ватиканска говна окупирају манастир Острог, те уз обилату помоћ ментора и њихових медија у свијет пошаљу слику како је Острошки Василије њихов светац.

  То јесте изнуђен, али би по мени био јако, јако мудар потез наше Цркве, за сваки случај, нека њега у свом селу и свом манастиру Тврдош.

  Може он и из Херцеговине онај преостали дио честитог српског народа у Црној Гори штитити,све док се не стекну услови да се под Острог врати.

  Значи, ја тврдим, само на тај начин ће се спријечити сигуран рат, јер све смо ми Срби могли прогутати, али то им Романија и Херцеговина сигурно опростили не би,има нас довољно да ватиканске зеленаше сатаремо, а нисмо сами, напротив.

  1. Будало ућути!

   Какво премјештање моштију!?

 2. Симо,

  није цензура склонити фашисте са Фронтала, друго, није твоје да мислиш о мом приједлогу поводом приједлога нашем Синоду, вријеме ће показати шта сам јуче поручио Синоду.

  О оваквим стварима се међеде не расправља, нити смију мислити они који мисле да мисле, нажалост таквих као ти је данас 90% у српској политици,70% Цркви и 95% у тзв.експонираној српској интелигенцији.

  Значи, о овој ствари, све ако је памети и добре намјере се јавно не расправља, напротив, за ово се спрема, све да се на вријеме дјелује, да не би било накнадне памети.

  П.С Нисмо ми Симо у овој ситуацији само због великих- неких и највећих историјских издајника српског рода из блиске прошлости и наших савременика, него и због НАКНАДНЕ ПАМЕТИ.

  Управо због тога што су поред ИЗДАЈНИКА, стицајем околности разне будале мислиле и одлучивале у име српског народа, све после другог свјетског рата, па до данас,ми стално имамо накнадну памет, тачка.

  1. Што онда ниси предложио да дислоцирамо и светиње са Косова и Метохије?

  2. Даље, како мислиш прибавити дозволу да мошти пређу границу?

   Јеси ли коњино размишљао да прави циљ црногорских усташа није баш прогон и избацивање Светог Василија из „Дукље“!?

Оставите одговор