Влади Трифуновићу одштета од 6,2 милиона динара

Министарство правде и пензионисани генерал Југословенске народне армије (ЈНА) Владо Трифуновић потписали су споразум о накнади штете због његовог неоснованог боравка у притвору, потврђено је агенцији Бета у Министарству правде. Трифуновићу ће бити исплаћена одштета од 6,2 милиона динара, док ће по 4,2 милиона динара накнаде добити пензинисани пуковници ЈНА Берислав Попов и Сретен Радушки. […]

понедељак, 9 маја, 2011 / 08:07

Министарство правде и пензионисани генерал Југословенске народне армије (ЈНА) Владо Трифуновић потписали су споразум о накнади штете због његовог неоснованог боравка у притвору, потврђено је агенцији Бета у Министарству правде.

Трифуновићу ће бити исплаћена одштета од 6,2 милиона динара, док ће по 4,2 милиона динара накнаде добити пензинисани пуковници ЈНА Берислав Попов и Сретен Радушки.

Трифуновић је у затвору провео 547 дана, а његови подређени официри Сретен Радушки 465 и Берислав Попов 446 дана.

Он је био оптужен и у Србији и Хрватској.

У Србији је био осуђен на вишегодишњу затворску казну због предаје касарне, али је пресуда укинута а поступак против њега, у марту прошле године обустављен.

У Хрватској је током деведесетих година генерал Трифуновић правоснажно осуђен на 15 година затвора због ратних злочина против цивила, односно разарања Вараждина.

Против њега је подигнута оптужница у Словенији због ратног злочина над цивилним становништвом приликом интервенције ЈНА у Словенији 1991. године.Оставите одговор