Владан Лукић: Копренедри у Бијељину

Нисте знали, у нашем граду гостује Звезда? Добро није баш фудбалски клуб Звезда (као у Лајању на звезде), већ њен први човјек Владан Лукић, у пратњи легенди клуба, Јована Аћимовића и Милоша Шестића. Пише: Марко Шикуљак Повод доласка је свечарски, јер је у Бијељини основано удружење грађана «Клуб љубитеља Црвене Звезде» (не држите ме за […]

четвртак, март 17, 2011 / 16:16

Нисте знали, у нашем граду гостује Звезда?

Добро није баш фудбалски клуб Звезда (као у Лајању на звезде), већ њен први човјек Владан Лукић, у пратњи легенди клуба, Јована Аћимовића и Милоша Шестића.

Пише: Марко Шикуљак

Повод доласка је свечарски, јер је у Бијељини основано удружење грађана «Клуб љубитеља Црвене Звезде» (не држите ме за тачан назив, јер није искључено да је Звезда постала Звијезда) а неколицини чланова су уручене чланске карте.

Звезда је власништво њених навијача, свако ко плати чланарину за ту годину учествује у раду скупштине, стим да главни финансијери имају највише руководеће функције.

Дочек у Бијељини био је по сценарију из старих времена, када велики клуб долази у неко село да одигра меч са локалним клубом. Клинци у народним ношњама, хљеб, со, ракија, заставе свих модела, међу њима и званична застава Српске православне цркве, и двадесетак навијача који су Лукића дочекали испред општине.

Долазак Звездаша у Бијељину from Frontal.RS1 on Vimeo.

 Делегацију из Београда прво су дочекали функционери општине. Сазнали смо да је начелник Мићић Партизановац а предсједник скупштине Ђурђевић, ватрени Звездаш. Мићић се и "пожалио" да Звездаши долазе већ други пут, док у Бијељину сем Крстајића не навраћа много Партизановаца.

Овде треба уложити амандман, Саво Милошевић обично навраћа код Гаврила Бобара у вријеме кампање.

Лукић се захвалио на дочеку, признавши да је тако нешто и очекивао. Гдје год да дођу у Републику Српску, Звезда се дочекује са великом љубављу. Још је пожелио успијех у раду клубу навијача, и све најбоље људима који навијају за Звезду, како рече, клуб који је за Србе више од клуба.

Звездина делегација је након општине посјетила манастир и владичански двор Зворничко-тузланске епархије, а потом и просторије фудбалског клуба Радник. Ту су подијељене чланске карте Звездашима, који су узвратили поклоном, шалом са натписом Република Српска и новим амблемом.

Ту се могла видјети и ад хок организација у којој су питања новинара ишла прије те церемоније, предсједник Радника се обратио гостима полунакнадно, тако да је јасно да ће пријатељска утакмица између Радника и Црвена Звезда, коју је најавио Лукић, врхунац сарадње који се може очекивати.

Лукић најављује гостовање Звезде у Бијељини from Frontal.RS1 on Vimeo.

Новинари су имали прилику да дан након дербија испитују Лукића о резултату меча са Партизаном. Овај је рекао да је задовољан игром у којој је његов клуб био бољи, али није искористио шансе које је стварао, док је Партизан искористио и оно што није створио игром.

Интересовање је постојало и за статус Калуђеровића, на шта су се сви из Звезде сложили да Калуђеровић није кажњен, већ је Просинечки и раније одлучио да он не игра, а пракса у клубу је новчано кажњавање, уколико неко нарушава дисциплину.

Било је неизбјежно да неко замоли Шестића да исприча како је украо лопту Бороти и дао гол.

Легенда Звезде је испричао како се он сјећа да се то десило, а Аћимовић се насмијао и додао да изгледа да због тог његовог гола сад Звезда испашта и губи утакмице у којима је била боља.0 КОМЕНТАРА

 1. Треба Звезде што више да буде код нас, да долази и игра. А ми би одавно требали имати и своју репрезентацију, па нек игра један меч годишње, као Баскија и Каталонија.
  Мало вам се тресе камера, али добро је да има снимка. Гордане, па имаш снимак, погледај видео вијети

 2. Мићић и Ђурђевић су јад и чемер, прије свега. Људи са којима се спорт у Бијељини ближи крају док су они заузети активностима везаним за клубове других градова. Тако је наш начелник члан управног одбора ФК Партизан Београд, који са Бијељином нема везе, а притом начелник помаже оснивање клуба навијача ФК Партизан из Бијељине…
  Спортски клубови у Бијељини су као страначки локални одбори и постоје само због популистичке политике, тако Бијељина има највише фудбалских клубова у РС, а и шире, преко шездесет.

  Највећа културно-спортска манифестација коју су ови људи својим радом поклонили нашем граду је вашар, нешто слично као овај вашар испред зграде општине који су приредили. Са таквим вашарским менталитетом неће Бијељина отићи даље од провинције која се труди да буде нешто што није.

  Ништа нису бољи ни они који су водили или који сада воде бијељинске клубове. Приоритет им није властити клуб. Тако је некадашњи функционер ФК Радник организовао навијаче ФК Партизан, док за навијаче клуба у којем је радио није желио да чује.

  А овај народ који је појурио да види црвено-црно-бијели циркус нека се запита зашто „постоје“ само два клуба у њиховим главама, када их ФСС има око 2000.

  Не дозволимо да се то деси и са нашим спортским клубовима, да нам стадиони буду празни, да се гасе, фузионишу, преименују. Боримо се за своје, друго немамо!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *