Влада успјешно испуњава услове ММФ

Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањој Луци са делегацијом Мисије Међународног монетарног фонда, коју је предводио шеф Мисије Костас Кристу. На састанку је констатовано да је Влада Републике Српске испунила услове за шесту траншу стендбај аранжмана БиХ са Међународним монетарним фондом, као и да је у другим сегментима, прије свега […]

понедељак, новембар 8, 2010 / 15:29

Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањој Луци са делегацијом Мисије Међународног монетарног фонда, коју је предводио шеф Мисије Костас Кристу.

На састанку је констатовано да је Влада Републике Српске испунила услове за шесту траншу стендбај аранжмана БиХ са Међународним монетарним фондом, као и да је у другим сегментима, прије свега када је ријеч о уштедама у буџету, испунила све препорука ММФ-а, чиме је додатно стабилизована макроекономска сутуација у Републици Српској.

Премијер Милорад Додик и шеф Делегације Мисије ММФ-а Костас Кристу сагласили су се да ће у наредној години бити неопходно преузети одређене мјере како би  се унаприједило стање у пензионом и сектору здравственог осигурања.

Премијер Додик и делегација Мисије Међународног фонда разговарали су и о осталим актуелним питањима из области финансијског сектора и сагласили се да је неопходно, на свим нивоима у БиХ, преузети мјере уштеда ради одржања макроеконмске и финансијске стабилности.

Састанку са делегацијом Мисије Међународног монетарног фонда, присуствовао је и министар финансија Александар Џомбић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *