Влада Србије: Савјет за „Савет“

БЕОГРАД-Влада Србије предложила је данас Скупштини режисера Горана Паскаљевића, композиторку Исидору Жебељан, књижевника Милету Продановића и филмског продуцента Мирослава Могоровића за чланове Националног савета за културу који се бирају на предлог Владе. На тај начин је комплетиран списак предложених чланова тог тела, а почетак рада Националног савета један је од предуслова за успешно спровођење Закона о култури. […]

четвртак, април 7, 2011 / 18:23

БЕОГРАД-Влада Србије предложила је данас Скупштини режисера Горана Паскаљевића, композиторку Исидору Жебељан, књижевника Милету Продановића и филмског продуцента Мирослава Могоровића за чланове Националног савета за културу који се бирају на предлог Владе.

На тај начин је комплетиран списак предложених чланова тог тела, а почетак рада Националног савета један је од предуслова за успешно спровођење Закона о култури.
 
Задатак Националног савета биће пружање сталне стручне подршке у очувању, развоју и ширењу културе. Чланови Савета бирају се на период од пет година, а Савет ће имати деветнаест чланова, наводи се у сапштењу Министарста културе, информисања и информационог друштва.
 

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *