Влада се задужила 160 милиона КМ, за рачун Аутопутева РС

Министар финансија Републике Српске др Зоран Тегелтија и Јан Браун, шеф Канцеларије Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) потписали су данас у Бањалуци два уговора о подршци зајму ЕБРД-а за ЈП "Аутопутеви" Републике Српске, који су претходно одобрени у Народној скупштини Републике Српске.

четвртак, 13 септембра, 2018 / 23:11

Зајмови одобрени Републици Српској и ЈП "Аутопутеви" Републике Српске намијењени су за додатно финансирање завршетка изградње Ауто-пута Бањалука – Добој у износу 10 милиона евра, као и изградњу дијела европског Коридора "Пет це", дио I, који пролази кроз Републику Српску и повезује са ауто-путем Бањалука-Добој, у износу од 70 милиона евра. Кредитним средствима за изградњу Коридора "Пет Це", дио I финансираће се изградња двије петље: Јоховац (Товира) и Руданка (Костајница), дионица ауто-пута у дужини од 6,1 км између те двије петље и прилазни пут са двије траке дужине око 1 км, за повезивање са постојећим магистралним путем M17 Бањалука – Добој, укључујући мост преко ријеке Босне.

На састанку је разговарано и о могућностима наставка успјешне сарадње на реализацији важних инфраструктурних пројеката у Републици Српској.