Влада се не слаже са Миладином Станићем

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске демантује наводе посланика СДС Миладина Станића, који је по ко зна који пут обмануо јавност нетачним подацима о подстицајима, као и о другим подацима о пољопривреди у Републици Српској.

уторак, 31 октобра, 2017 / 15:41

У посљедње четири године аграрни буџет у Републици Српској износио је у просјеку 60 милиона КМ, што када се подијели са просјечним годишњим сјетвеним површинама пријављених за обрачун подстицаја у Републици Српској, од 123.203 хектара, износи око 487 КМ по хектару за подстицаје у посљедње четири године.

Осим подршке из буџета, пољопривредници су у претходне четири године користили и кредитна средства ИРБ РС, Фонда солидарности, Фонда Партнер, пројеката Јединице за координацију пољопривредних пројеката и других извора, па укупна средства усмјерена у аграрни сектор у овом периоду износе близу 400 милиона КМ, или у просјеку 6,15 одсто годишње.

Све ово су релевантни подаци институција Републике Српске, а константни лажни наводи посланика Станића су усмјерени на дезинформисање јавности и добијање јефтиних дневно политичких поена.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *