Влада РС: За зворничко породилиште 100 000 марака

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Зворнику да је Влада Републике Српске донијела одлуку да са 100.000 КМ интервенише за реновирање породилишта зворничке Болнице. "Влада је одлучила да интервенише, знајући колики је значај сваког породилишта у Републици Српској, а имали смо на уму и да је ова болница четврта по броју […]

недеља, 16 марта, 2014 / 13:00

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Зворнику да је Влада Републике Српске донијела одлуку да са 100.000 КМ интервенише за реновирање породилишта зворничке Болнице.

"Влада је одлучила да интервенише, знајући колики је значај сваког породилишта у Републици Српској, а имали смо на уму и да је ова болница четврта по броју порода у Српској", рекла је Цвијановићева након обиласка породилишта.

Она је додала да ово није једини примјер, јер се раде одређене поправке и на гинекологији у Бањалуци, а радови ће бити предузимани и на још неколико мјеста у Републици Српској.

Цвијановићева је истакла да је хтјела да види како теку радови, нагласивши да очекује да у наредним седмицама буде сасвим другачији амбијент у породилишту.

"Важно је да мјеста гдје добијамо нове грађане Републике Српске буду уредна, лијепо урађена и то ће сигурно бити случај са овим породилиштем", истакла је Цвијановићева, која је зворничко породилиште посјетила заједно са потпредсједником Владе Надом Тешановић и министром здравља и социјалне заштите Драганом Богданићем.

Директор Болнице Милорад Дрљевић рекао је се у породилишту врши потпуно реновирање, да ће бити направљена два нова тоалета, замијењена спољна столарија, те набављена два нова порођајна стола.

Радови су почели прије седам дана, док би у наредна три дана требало да буду завршени. Хитни порођаји се обављају у импровизованој сали, а остали упућују у Бијељину.

У зворничком породилишту у просјеку се годишње обави између 700 и 800 порођаја жена из седам општина регије Зворник.