Влада РС поручује: Испунили смо све обавезе према Жељезницама РС

Влада Републике Српске /РС/ испунила је све обавезе из Споразума о прекиду штрајка запослених у "Жељезницама РС", међу којима је редовна исплата гранта помоћи од 25 милиона КМ за ову годину, саопштено је Срни из Министарства саобраћаја и веза РС. "`Жељезницама РС` помогнуто је и давањем гаранције за кредитно задужење од око 16 милиона КМ […]

среда, 25 маја, 2011 / 22:42

Влада Републике Српске /РС/ испунила је све обавезе из Споразума о прекиду штрајка запослених у "Жељезницама РС", међу којима је редовна исплата гранта помоћи од 25 милиона КМ за ову годину, саопштено је Срни из Министарства саобраћаја и веза РС.

"`Жељезницама РС` помогнуто је и давањем гаранције за кредитно задужење од око 16 милиона КМ ради финансирања ремонта вагона и локомотива у властитим радионицама, као и прихватање дуга `Жељезница РС` према `Хрватским жељезницама` од чега је уплаћено 2,9 милиона КМ", истиче се у саопштењу.

Влада РС је такође уплатила "Жељезницама РС", по основу споразума о прекиду штрајка запослених, 2,4 милиона КМ за рјешавање заосталих обавеза према радницима из ранијих година, како би помогла управи да измири те обавезе.

Представници Владе РС, Управе "Жељезница РС" и Синдиката радника потписали су 15. фебруара Споразум о прекиду штрајка запослених у "Жељезницама РС".

Сви синдикати у "Жељезницама" РС подржали су јуче одлуку синдиката СТД којом ће штрајк у овом јавном предузећу почети 3. јуна у 7.00 часова.Оставите одговор