Влада РС: Извоз подстицан са 20 милиона КМ, информација усвојена

На данашњој сједници Влада Републике Српске усвојила је Информацију о кориштењу средстава додијељених по Јавном конкурсу за додјелу субвенција за подстицај извоза за 2012. годину. Министарство индустрије, енергетике и рударства је, у складу са Правилником о условима и критеријумима за додјелу субвенција за подстицај извоза и расположивим средствима, по Јавном конкурсу за додјелу субвенција за […]

четвртак, јун 13, 2013 / 21:12

На данашњој сједници Влада Републике Српске усвојила је Информацију о кориштењу средстава додијељених по Јавном конкурсу за додјелу субвенција за подстицај извоза за 2012. годину.

Министарство индустрије, енергетике и рударства је, у складу са Правилником о условима и критеријумима за додјелу субвенција за подстицај извоза и расположивим средствима, по Јавном конкурсу за додјелу субвенција за подстицај извоза у 2012. години одобрило износ од 20.000.000 КМ.

Субвенције су одобрене за 198 привредних субјеката, као подршка реализацији пројеката укупне вриједности од 112,79 милиона КМ.

Намјена субвенција за подстицај извоза била је давање подршке извозно оријентисаним привредним субјектима при реализацији пројеката: увођења савремених технологија, савремен опреме и know-how, изградње производних објеката, развоја и иновација и увођења система квалитета, саопштено је из Владе РС.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *