Влада РС: Измјена 10 закона за реформу пословања

Влада Републике Српске утврдила је данас сет закона који представљају законодавну претпоставку реализације реформе регистрације пословања, а за коју ће бити неопходна измјена чак 10 закона. Један дио закона који дотиче реформу је планиран за измјену и у другим сегметима које уређују, те су упућени у процедури претходно (као што је Закон о привредним друштвима […]

среда, мај 15, 2013 / 20:05

Влада Републике Српске утврдила је данас сет закона који представљају законодавну претпоставку реализације реформе регистрације пословања, а за коју ће бити неопходна измјена чак 10 закона.

Један дио закона који дотиче реформу је планиран за измјену и у другим сегметима које уређују, те су упућени у процедури претходно (као што је Закон о привредним друштвима и Закон о пореском поступку), као и Нацрт закон о измјенама и допунама Закона о судским таксама.

Такођер, у скорије вријеме очекује се да Влада усвоји Приједлог уредбе о измјенама Уредбе о одређивању награда и накнадама и наградама нотара која ће бити усклађена са новим законским рјешењима, саопћено је након сједнице.

Министри су утврдили и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о извршном поступку; Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о гробљима и погребној дјелатности; Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о приватизацији државних станова; Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о приватизацији пословних здграда, просторија и гаража.

Прихваћена је и Информација о стању у задругарству и задужила Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде да редовно подноси извјештај Влади о реализацији Програма развоја пољопривредног задругарства у РС 2011-2016.година.
Ентитетска влада прихватила је и Информацију о активностима на изградњи моста на ријеци Сави код Градишке са упоредним подацима за изградњу моста Свилај на Коридору 5ц.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *