Влада РС: 435.000 КМ Гласу Српске и Независним новинама

Ако је неко у наивном бунилу мислио да ће се са додјелом 50.000 КМ порталу дневних новина "Прес" завршити поклањање новца грађана Српске комерцијалним медијима, преварио се.

понедељак, 29 августа, 2011 / 20:01

Најновији догађају указују на то, да се ова криминална пракса неће прекинути, чак шта више – изгледа да је Влада РС одлучила да сваки мјесец "помаже" неког од медија. Наравно без икаквог конкурса и било чега сличног.

Узалуд је изгледа и посланик Бранислав Бореновић пред камерама РТРС постављао питања о парама за Пресов портал –  а сада видимо да му министар Касиповић није без разлога онако штуро одговорио.

Овај пут, на банкомат буџета у који се слијевају паре пореских обвезника Републике Српске, дошли су "Глас Српске" и "Независне новине", а отишли су богатији за 435.000 КМ.

Смишљена су два пројекта – "Истраживање ставова јавности о стању у друштву и повјерењу у институције власти РС" и "Истраживање административних баријера за регистрацију и почетак рада привредног друштва у РС – како до предузећа за 48 часова".

Глас Српске је задужен за први, рекло би се осјетљивији пројекат –власт је у питању – и овај дневни лист ће за ово добити 210.000 КМ!

Предузеће НИГД "Дневне независне новине" Жељка Копање (чији је и Глас) ове године је из буџета већ добило 150 хиљада марака за подршку дистрибуцији штампаних  медија из РС у Србији. Независне у овом колу добијају 225.000 КМ.

Прије неколико дана у Бањој Луци су протестовала инвалидна лица којима је потребна туђа њега , јер већ 18 година добијају само 41 КМ мјесечне помоћи. Данас је у Бањој Луци отворено реконструисано Одјељење хематоонкологије у Клиници за дјечије болести са 163.000 КМ прикупљених у оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима" за помоћ дјеци обољелој од малигних болести, коју је  иницирао предједник РС.

Да ли је сувишно да питамо зашто било ко не иницира да се 435.000 КМ потроши у случајевима као што су два описана?

Изгледа да је чувено писмо Жељка Копање ипак уродило плодом.0 КОМЕНТАРА

 1. Ово ми је дивно, фантастично и фасцинантно…
  О народе мој слијепи, ако на ово не реагујеш заслужио си све што ти се дешава!
  И да колико нас је подржало протесте инвалида…а да је Цеца пјевала Додику у част баш се питам?! Ух, заборавила сам да је припета x-( срам ме било!
  Чуди ме да други и опстају, ето ако икада сретнем некога са Фронтала и будем у прилици питаћу их: људи како?
  А и мимо медија овај новац је могао отворити још које радно мјесто!
  x-(

 2. уу јбм ли им матер злочиначку, одкад се тај штампани тоалет папир зове „јавни медиј“!?
  Хоће ли нам увести и обавезну претплату као на оно говно од телевизије?
  Јел то ми покривамо њихов покушај ширења на београдско тржиште?
  Па тамо људи такве новине не узимају ни у рукавицама, да се не затрују! x-(

 3. Хвала Влади РС што има слуха па потиче ове независне медијеB-) Замислите да имамо људе на руководећим мјестима који не могу препознати колико су медији значајни у овим ратовима које водимо. Причају људи који се разумију у ове науке о медијима да смо сада створили основу на којој можемо побиједити пропагнаду СиЕнЕн-а у неким будућим ратовима. Замолио бих Џомбића и Владу РС дашто хитније доставе још пара Репортеру,Фокусу и Екстра Магазину, јер они пишу објективно, истраживачки и признаје их и свијет. Молимо Владу РС да путем свог политичког утицаја сваки дан у Еуро Блиц шаље инспекцију како се не би довели у позицију да и даље пишу неистине о нашем најљепшем и најнапреднијем ентитету који понекад ови Сорошеви плаћеници хоће да представе другачије. Срећа па народ зна шта је најбоље и ђе је његова, а ђе наша кућа:D:D:D