Влада РС: 12 милиона за развој села

БAЊA ЛУКA – Влада Републике Српске одобрила је 12 милиона марака за развој села у Српској, а новац би фирмама и привредницима требало да буде исплаћен до краја мјесеца, изјавио је службеник за односе са јавношћу у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Бојан Кецман. Он је рекао да се овај новац односи на трећи […]

уторак, 14 септембра, 2010 / 09:19

БAЊA ЛУКA – Влада Републике Српске одобрила је 12 милиона марака за развој села у Српској, а новац би фирмама и привредницима требало да буде исплаћен до краја мјесеца, изјавио је службеник за односе са јавношћу у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Бојан Кецман.

Он је рекао да се овај новац односи на трећи квартал ове године.

"Средства су намијењена за суфинансирање набавке нове пољопривредне механизације, суфинансирање новоизграђених објеката у сточарству и свим осталим мјерама за сеоски развој, те за премије за млијеко за јун и јул ове године, као и премије за узгој пчела. Највише средстава биће исплаћено за суфинансирање изградње сеоске инфраструктуре", навео је Кецман.

У Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС навели су да је за рјешавање проблема у руралним подручјима у Српској, међу којима су највећи лоши путеви и снабдијевање водом, ове године планирано укупно 38 милиона марака.

Ситуација у селима је тешка, а нарочито у рубним подручјима и изразито неразвијеним општинама. У посљедње три године уложено је око 30.000.000 марака за развој села, а у идућем периоду настојаће се да се повећају та средства.Оставите одговор