Влада пита средњошколце: Зашто је умјетност важна?

Министарство просвјете и културе Републике Српске, у сарадњи са Републичким педагошким заводом, расписало је кoнкурс под називом «Зашто је култура (мени) важна?» зa подршку ученицима средњих школа у Републици Српској који имају склоности према умјетности. Конкурс се односи на шест области умјетности.

уторак, 18 фебруара, 2020 / 12:57

Сви зaинтересовани ученици средњих школа позвани су да доставе своје радове о поимању културе и њене важности у друштвеној заједници у сљедећим областима: ликовна, примијењена умјетност и дизајн (сликарство, скулптура, видео-рад, перформанс, сценографија, илустрација, костим, дизајн плаката), фотографија (умјетничка фотографија), књижевност (приповијетка/кратка прича или поезија), драмска умјетност (монолог, драмски текст или сценарио за кратки филм), филм (играни, документарни, анимирани, експериментални или видео-есеј) и музика (композиција или интерпретација).

Из сваке области биће награђена по три рада. Конкурс остаје отворен до 28. фебруара 2020. године, а услови за пријаву, који су прецизирани посебно према областима на које се конкурс односи, доступни су у свим средњим школама у Републици Српској те објављени на порталу Владе Републике Српске (www.vladars.net) – на страници Министарства просвјете и културе.