Влада највише улаже у медије, а највише у Независне

Влада Републике Српске финансијски је подржала отварање дописништва "Независних новина" у Вашингтону са 95 000 КМ. У Одлуци Владе РС од 21. септембра, наводи се да се са позиције субвенције јавним медијима, додјељује 95 000 КМ у „сврху подршке пројекта Финансијска подршка раду Дописништва „Независних новина“ у Вашингтону”. За реализацију одлуке задужен је Генерални секретаријат […]

петак, 30 септембра, 2011 / 16:32

Влада Републике Српске финансијски је подржала отварање дописништва "Независних новина" у Вашингтону са 95 000 КМ.

У Одлуци Владе РС од 21. септембра, наводи се да се са позиције субвенције јавним медијима, додјељује 95 000 КМ у „сврху подршке пројекта Финансијска подршка раду Дописништва „Независних новина“ у Вашингтону”.

За реализацију одлуке задужен је Генерални секретаријат Владе РС и министарство финансија.

Представништво “Независних” у Вашингтону, на адреси Пенсилванијска авенија 1701 званично је отворено 16. септембра ове године.

Том приликом је истакнуто да ће отварањем представништва у Вашингтону, “Независне” имати најкомпетентније и најбрже информације из центра свјетске политике.

Како је казао Жељко Копања, директор “Независних новина”, дугогодишња жеља је била да “Независне” имају представништво или биро у Вашингтону, одакле ће добијати најсвјежије и најбрже информације из центра свјетске политике.

“Свјетске агенције све мање пажње посвећују информацијама из БиХ, тако да су оне теже доступне нашој редакцији, а наша редакција се између осталог бави и озбиљном свјетском политиком, са освртом на БиХ”, рекао је Копања.

Он је истакао да осим тога имају добар однос с Вашингтоном, јер су “Независне новине” настале захваљујући снажној подршци владиних и невладиних агенција САД.0 КОМЕНТАРА

  1. „..одакле ће добијати најсвјежије и најбрже информације из центра свјетске политике.“

    које ће онда копањони и рајкон васић тумачити ко видовита зорка грах, па информисати јавност да су то све лажи и измишљотине уперене против чувара.
    јбт, што ти је моћ информисања…:(