Влада и парламент у БиХ треба да обезбједе бољи амбијент за грађане

Народна странка "Радом за бољитак" сматра да владе и парламенти у БиХ треба да својим грађанима обезбиједе амбијент у којем ће бити у прилици да адекватно живе од свог рада. Предсједник Народне странке "Радом за бољитак" Младен Иванковић Лијановић рекао је да је у БиХ неопходно порески растеретити рад, а оптеретити луксуз, напоменувши да БиХ […]

среда, 25 маја, 2011 / 15:26

Народна странка "Радом за бољитак" сматра да владе и парламенти у БиХ треба да својим грађанима обезбиједе амбијент у којем ће бити у прилици да адекватно живе од свог рада.

Предсједник Народне странке "Радом за бољитак" Младен Иванковић Лијановић рекао је да је у БиХ неопходно порески растеретити рад, а оптеретити луксуз, напоменувши да БиХ већ 20 година није дала одговоре који се односе на проблеме незапослености.

"Веома је битно на адекватан начин заштитити домаћу производњу и што више подстицати пољопривреду", нагласио је Лијановић на округлом столу "Реформе, политика, запошљавања", који је организовао Центар цивилних иницијатива.

Чињенице говоре да број регистрованих незапослених лица у БиХ годинама не пада испод 500 000, упркос настојању 155 различитих јавних служби, установа и институција које се баве запошљавањем, саопштено је из Народне странке "Радом за бољитак".Оставите одговор