Влада ће помоћи удружења жена жртава рата

Предсједница Владе Републике Српске, Жељка Цвијановић, поручила је да је Српска опредијељена за заштиту и подршку женама жртвама рата и да ће бити настављене активности на законском регулисању ове области. Она је данас на састанку са представницама Удружења жена жртава рата Републике Српске изразила подршку раду Удружења, истичући да ће Влада наставити да пружа институционалну […]

уторак, 13 маја, 2014 / 18:03

Предсједница Владе Републике Српске, Жељка Цвијановић, поручила је да је Српска опредијељена за заштиту и подршку женама жртвама рата и да ће бити настављене активности на законском регулисању ове области.

Она је данас на састанку са представницама Удружења жена жртава рата Републике Српске изразила подршку раду Удружења, истичући да ће Влада наставити да пружа институционалну подршку активностима и стварању услова за неометано функционисање Удружења.

На састанку је усаглашено да је неопходно отворено и аргументовано говорити о страдању свих жртава у одбрамбено-отаџбинском рату, али и спријечити манипулације овим осјетљивим питањем, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Разговарано је и о актуелностима у раду, те о плановима Удружења које је основано у децембру 2012. године и које данас окупља око 200 чланова из свих крајева Републике Српске.

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске, Божица Живковић Рајилић, изразила је захвалност Влади Српске на подршци и упознала предсједницу Владе о досадашњим активностима Удружења.Оставите одговор