Вјеронаука у школама, славе у партијама: СДС Слави Петровдан

Петровдан је значајан за Републику Српску и Српску демократску странку пуних 28 година и хвала свим оним људима који су прије 28 година на Петровдан основали Српску демократску странку и хвала им за све што су урадили за Републику Српску, од Радована па до Младена – рекао је данас Вукота Говедарица.

четвртак, 12 јула, 2018 / 16:55

Учинио је то на централном обиљежавању крсне славе СДС-а, Светих апостола Петра и Павла у Бања Луци. "Данас на Петровдан стојим овдје пред вама и полажем петровдански завјет, да ћемо се жестоко обрачунати са свим онима који су спремни да продају вјеру за вечеру и са свима онима који дијеле народ Републике Српске а да за то немају никакву потребу. И оно што је најбитније, повешћемо борбу против оних који су раскућили Републику Српску." – казао је Говедарица у петровданској здравици.

Говедарица је казао да оног дана кад је основана Српска демократске странка, да је она тога дана осуђена и на страдање. Напоменуо је да су сви људи, од првог предсједника и свих оних људи који су водили Републику Српску а носили су у срцу Српску демократску странку, били спремни на жртву и страдање.

"Али послије страдања долази васкрсење и оно што ја, као предсједник ове историјске и државотворне партије, у ових годину и по дана видим, јесу осмјеси, вјера; видим да можемо да урадимо оно што од нас народ Републике Српске очекује" – рекао је предсједник СДС-а.

Истакао је да вјерује у подвиг Српске демократске странке, њених коалиционих партнера, у подвиг Младена Иванића и што је најбитније да вјерује у сваког човјека у Републици Српској који жели да живи, да ради и формира своју породицу у Републици Српској.

"Наредне четири године, желим да будем предсједник свих грађана. Зато ћу замрзнути статус на челу Српске демокатске странке и тражићу оне људе који умију са мном да побјеђују за Републику Српску и њен народ. Не да побјеђују један дан већ да побјеђују четири године. А ја ћу да изражавам њено национално јединство. То је моја уставна обавеза и обећавам вам да ћу бити народни предсједник" – казао је Говедарица.

Он је рекао да Републици Српској требају најбољи, најспособнији и људи који ће да раде напокон послије толико година у интересу народа који живи у Републици Српској. По завршетку црквене церемоније Говедарица је уручио захвалнице члановима Српске демократске странке са дугогодишњим члаством у странци.11 КОМЕНТАРА

 1. Недавно, када је кантонална полиција ХНК зауставила емигранте на Иван-седлу и када је то Вукота окарактерисао као звецкање оружјем, мислио сам да му се омакло јер је савршено јасно да се Срби у то не требају петљати.

  Међутим, видим да то није тако и да СДС наставља са издајничком политиком.

  Ево како:

  Наиме, прије тих догађања на Иван-седлу и Мехтић и Говедарица су патетично изјављивали да морамо бити хумани и дио емиграната примити у РС и то у напуштене војне објекте у Калиновику и још једном мјесту, не сјећам се тачно којем.

  Додик је одмах реаговао и рекао да центара за емигранте у РС неће бити, па су се Мехтић и Говедарица ућутили, плашећи се политичке штете.

  С обзиром да Бошњаци по ко зна који пут показују своје право лице и оне које воле преко тастатуре (Арапе, Пакистанце, Афгане …) не воле у својим градовима, Мехтић се нашао у проблему јер својим налогодавцима не смије одбити наредбу да дио емиграната смјести у РС, а с друге стране има Додика и народ који не жели емигранте.

  Због тога је Мехтић јуче дао тако опасну изјаву да и последњој будали треба бити јасно о чему се ради.

  Наиме, већ дуже вријеме се врши притисак на РС да војну имовину укњижи на државу. С обзиром да је устав јасан и да по њему БиХ без сагласности ентитета не може имати своју имовину, Мехтић хуманитарну кризу са емигрантима користи да направи притисак на РС да се одрекне своје имовине и препише је на БиХ. Оног момента када би се то урадило не би било начина да се БиХ спријечи да мигранте смјести у своју имовину.

  Спорна изјава гласи:

  “BiH nema svoju imovinu da može da raspolaže sa njom za smještaj migranata“, kaže Mektić.“

  http://www.rtvbn.com/3915029/mektic-politicka-pozadina-protesta

  Другим ријечима, министар је поручио да се проблем може ријешити само ако БиХ буде имала своју имовину.

  А да се ради о сихрониизованој акцији са Изетбеговићем свједочи Изетбеговићева недавна изјава у Бриселу да је кључ уласка у БиХ у НАТО у Додиковим рукама, а знамо да је и ту војна имовима кључни фактор.

  Нека се ови из телалука мало пресаберу прије него ми покушају импутирати да опет ширим неке теорије завјере.

 2. Још када су се формирале САО као претече данашње Републике Српске, Додик је био у садејству са Изетбеговићем, додуше старијим. Наиме при гласању о приступању Општине Лакташи АР Крајина Додик и још три одборника СО Лакташи су гласали против, о томе постоји валидна документација у форми записника СО. Ако ћемо о синхронизацијама са кућом Изетбеговића, морамо кренути, од почетка, од самог почетка.

  1. Додик узео СДС политику, а СДС Додикову, тако да ти је констатација на мјесту.

 3. Ја тврдим, да Додик никад није имао визију, већ се увијек руководио тиме шта му се у неком тренутку чинило корисно. Самим тим имао је сијасет потпуно промашених стратеших процјена, тако да сматрам да је изузетно опасно таквог човјека довести у позицију да доноси круцијалне одлуке. Он једноставно нема капацитета за то.

  1. “Самим тим имао је сијасет потпуно промашених стратеших процјена,“

   ајд’ наброји неке па да расправимо.

   Корисно би било да кажеш шта је по том што ћеш набројати урадили.

 4. Змају-Симо,

  ја знам ко сигурно има капацитет, искуство, образ и визију, само о томе се неће гласати за предсједника Српске, нити за члана предсједништва, али тај хоће сигурно поставити тешке и по Републику Српску спасоносне критерије Милу, Жељки, Вукоти и Младену.

  Па ко од тог прејаког и часног човјека прихвати искрено визију- спасоносни пројекат за Републику Српску, тај ће да буде носилац саборности и супер позитивних промјена српског народа на овим просторима у новом времену.

  Поздрав обојици.

 5. Па јел погрешно било тад гласати против прикључења своје општине српским интеграцијама, које су резултовале Републиком Српском ?
  Јел било погрешно денуцирати институцију предсједника РС искључујући Николи Поплашену струју и воду ?
  Јел било погрешно наредити својим посланицима, да гласају за све и један пренос надлежности са РС на БиХ ?
  Јел било погрешно новој НДХ испоручити јасеновачку грађу ?
  Јел било погрешно у предсједништво послати Радмановића да потпише кандидатуру за НАТО?

 6. Змају,

  знам да си ово Сими одговорио, али грешке из прошлости се не могу искључиво исправљати са неким који су такође правили грешке, макар биле много мање?????????????

  Баш због тога и треба нова снага међу те „вукове“, треба неко са карактером ко је ујединитељ, све да се повратимо из снажног нокдауна и кренемо сложно напријед.
  Наравно,ту се подразумијева владавина права у новом времену, па…….

  Значи, како год окренеш, прича о национално одговорној политици, о слози, о образу, о солидарности, о владавини права, о визији развоја Српске,о……

  Сва та мој честити ЗМАЈУ једноставно проводива прича, ако се стварно то жели од појединих групација, не може искључиво потицати нити од власти, нити од многих који нуде промјене, а много су се у прошлости питали, то одговорно тврдим.

  Мора се ту ако си добронамјеран прихватити реалност и бити-огребати се уз спасоносну идеју, уз нове авангардне снаге које имају искуство и доказано знање, а немају хипотеку прошлости по било ком питању.

  Ово ти ја брате написах зато што знам да си заједно са СЗП, што поштујем максимално.

  Али ти ово написах и због тога што знам 100%, да ће свака страна која нас спашава,ако појединачно побиједи без коректива између „донијети Српској пирову побједу“.

  Запамти, не може се са „супер јаким“, равноправно преговарати и договарати са хипотеком.

  Видим и чујем глупости, неки као спремају освету, није то добро, нити ће то српски капетан дозволити, па управо нас то води тамо гдје „они тамо“ хоће.

  Јебеш освету, кад народу поново слиједи пораз, можда и нестанак Српске, на тежи, или лакши начин, али нестанак дефинитивно.

  Другим ријечима, без прихватања часних и добронамјерних људи као равноправних, све на основу идеје и јасног пројекта-програма обнове са роковима, нема шансу да успије после избора било који блок.

  То одговорно тврдим, све из разлога које ни случајно не бих наводио, не због њих, јебеш њих, него због „оних тамо“, оних који ће без тих трећих, тих снажних и национално одговорних без хипотеке , јебати кеву(улицом, или уцјеном) било којој будућој власти, баш због онога о чему паметан и национално одговоран политичар не пише и никад не говори јавно, нити говори било гдје пред оним за које није сигуран да имају част и да 100% разумију шта им се говори..

  Поздрав

  П.С. СТЈ Симо јесам јак, нескромно, али шта ћу, да имају бољи,сад би ми сви били срећни.
  Значи, ја се политиком не бих ни бавио, него бих као нормалан грађанин радио и градио, пецао рибе и гледао да још који трофеј уловим, „док могу“, све поштујући своју државу и изабране представнике народа.

 7. Ја нисам ни на кога мислио појединачно,ти мислиш, иначе, превише се ту тога накупило.

  Ја Змају гледам деценије унапријед, зато и пишем о успостави-функционисању система и јасном пројекту-програму обнове са роковима.
  Ту све тече као ријека, свако ради свој посао и тачка.

  Колико знам, ингеренције предсједника владе су десет пута јаче, него предсједника Републике Српске, исто као што су ингеренције НСРС много јаче од ингеренција владе.

  У Сарајеву, ко год да си, ако систем у Српској функционише, ти можеш само бити одан и способан човјек по питању лобирања за Српску, иначе си из мјеста најебао.

  Зато сам ти и написао да није до појединаца, него до система,односно моралних вриједности враћених у народ, самопоуздања и наравно посљедично пуног функционисања правне државе, или тачно речено, ВЛАДАВИНЕ ПРАВА.

  Значи, кад систем функционише нема проблема, тада је дословце сваки појединац, па и носилац највеће функције само једна карика у нераскидивом ланцу.

  Ти си патриота, ја то знам, зато бих ја теби са појединаца више скренуо пажњу на крај мог прошлог коментара, прије пост скриптума.

  Поздрав