Вјекослав у Москви: Договор о сарадњи у домену намјенске индустрије?

Делегација Републике Српске, предвођена министром привреде и предузетништва Републике Српске Вјекославом Петричевићем, наставља радну посјету Москви, гдје се одржава Међународни ваздухопловни самит "МАКС – 2019".

среда, 28 августа, 2019 / 12:46

Представници привредних друштава, у саставу делегације Републике Српске: "Космос" а.д. Бањалука, "Орао" а.д. Бијељина и "Технички ремонт" а.д. Братунац одржали су састанке са представницима руских компанија из намјенске индустрије: а.д."Рособоронекспорт", а.д. "ОДК"- Корпорација мотороградње Русије, Концерна "Калашников" и Концерна "КРЕТ", а у циљу успостављања контаката и развијања сарадње и унапређења привредних и економских односа.

Саговорници су се усагласили да ће развој и увођење иновација у области економије, медицине, образовања и индустрије, те заједничко учешће у научно практичним конференцијама омогућити успостављање квалитетнијих услуга и производа, као и њихово пласирање на тржиште трећих земаља.

Саговорници су се, такође, усагласили да ће у року од три мјесеца разрадити и усагласити план заједничких активности за реализацију пројеката из наведених области.

Делегација Српске је током два дана посјетила велики број излагача, имала прилику упознати се са модерним производима из намјенске индустрије, те размијенити информације и искуства.