Витешки турнир „Свибор“ у Дрвенграду

Дрвенграду режисера Емира Кустурице у Мокрој Гори од 6. до 8. маја одржаће се Ђурђевдански међународни витешки турнир „Свибор“ на коме ће учествовати витезови из Српског витешког реда „Свибор“ из Србије, „Руски Багатир“ и „Знаменске заставе“ из Русије, затим Витешки ред „Свети Ђорђе“ из Мађарске и Витешки ред „Кавалери Артготици“ из Румуније. На турниру у […]

уторак, мај 3, 2011 / 21:17

Дрвенграду режисера Емира Кустурице у Мокрој Гори од 6. до 8. маја одржаће се Ђурђевдански међународни витешки турнир „Свибор“ на коме ће учествовати витезови из Српског витешког реда „Свибор“ из Србије, „Руски Багатир“ и „Знаменске заставе“ из Русије, затим Витешки ред „Свети Ђорђе“ из Мађарске и Витешки ред „Кавалери Артготици“ из Румуније.

На турниру у Дрвенграду ће се одржати свечана парада витезова под оклопима и шљемовима са оружјем праћениХ штитоношама, госпама и пажевима након које ће се одржати надметање у дисциплинама Марково топузање, Рељино летење, Новаково пентрање, хајдучко прескакање, Милошево камење, Страхињино шчепање, по брвну борење, клипак надвалчење и јуначко скакање.

Посјетиоци ове манифестације средњовјековног витештва моћи ће да гледају спектакуларан масовни бој оклопника, борбе мачем, штитом, бојном сјекиром и топузима, надстрељавање луком и стрелом али и средњовјековне забављаче и игре и школу танцовања.

У програму је планирано да се прикаже мађарско бојево умјеће, руско бојево искуство и румунске витешке вјештине.

На крају ће се уз свирку са древних инструмената прогласити витез – побједник турнира.

Организатор витешког турнира је "Свибор" Савез Србије. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *