Вишњићеви дани почињу отварањем изложбе о грофу Сави Владиславићу

"Вишњићеви дани" почели су у Бијељини 28. пут полагањем цвијећа на споменик Филипу Вишњићу на платоу испред библиотеке и подизањем заставе ове манифестације.

четвртак, 4 новембра, 2021 / 16:15

Предсједник Градског одбора Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" Славиша Микић рекао је новинарима да је приређен богат вишедневни културни програм и да ће вечерас бити одржана свечана академија.

Он је навео да ће на академији учествовати Српско црквено пјевачко друштво "Србадија", бесједиће Саша Кнежевић, пјесници Стеван Тонтић, Јелина Ђурковић и Слободан Јовић, народни гуслар Марко Шћепановић и Етно-групе СПКД "Просвјета".

На свечаној академији биће приказане и највеће гусле на свијету, дуге три метра, уписане у Гинисову књигу рекорда, које су израдили дуборезац Душан Стевановић и гуслар Вукан Ђука, најављено је из Градске управе Бијељина.

Према ријечима Микића, у Галерији Центра за културу "Семберија" вечерас ће бити отворена изложба "Гроф Сава Владиславић", а потом представљен Зборник докумената "Злочини геноцида на Србима у Сребреници у Другом свјетском рату".

У оквиру "Вишњићевих дана", који ће трајати до , 8. новембра, биће организоване изложбе, књижевне вечери, научни скупови, музичко-сценски догађаји, такмичења рецитатора и бесједника, те сусрети младих пјесника.

Организатор "Вишњићевих дана" је СПКД "Просвјета", а покровитељи су град Бијељина и Министарство просвјете и културе Републике Српске.