Вишковић поводом 9. маја: У Другом свјетском рату је одбрањена наша цивилизација

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је грађанима Републике Српске честитку поводом 9. маја – Дана побједе над фашизмом и Дана Европе.

понедељак, 9 маја, 2022 / 09:36

"Поводом 9. Маја – Дана побједе над фашизмом и Дана Европе, у име Владе Републике Српске и своје име, свим грађанима Републике Српске честитам овај велики празник.

Побједа над фашизмом у Другом свјетском рату представља одбрану наше цивилизације и данас се са поштовањем и захвалношћу сјећамо милиона хероја који су своје животе дали у одбрани слободе и људског достојанства.

На овај дан, који је, истовремено, и Дан Европе, желимо да истакнемо огроман доринос и жртву српског народа у борби против фашизма – борби за одбрану слободне и демократске Европе и изградњу слободног свијета. Жртва коју је наш народ поднио у борби против највећег зла у историји човјечанства трајно нас обавезује да наше друштво изграђујемо на темељима антифашизма и да у том духу одгајамо младе генерације", наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.