Вишковић честитао Видовдан ономе што је остало од ВРС

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку командату Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу, официрима, подофицирима, војницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, као и свим некадашњим припадницима Војске Републике Српске поводом Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске.

петак, 28 јуна, 2019 / 16:17

"У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом обиљежавања Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ

Видовдан је дан који је дубоко уткан у биће српског народа и српског војника. Овај дан је од посебног значаја за Војску Републике Српске која је дала немјерљив допринос у стварању и очувању територије а посебно становништва Републике Српске.

Српски војници су током свих претходних вијекова увијек бранили своја огњишта и свој народ, никад освајачки настројени а увијек за мир и слободу.

На овај дан одајемо посебно почаст и изражавамо своје дубоко поштовање и захвалност према свим војницима Војске Републике Српске који су уткали своје животе у темеље Републике Српске.

Прослава Трећег пјешадијског (Република Српска) пука је прилика да вам пожелим да у миру и наредних година чувате традицију и његујете сјећања на све погинуле припаднике Војске Републике Српске.

Желим вам срећну крсну славу, професионалне успјехе, много личне и породичне среће и да нам се Република Српска развија, да је сви заједно чувамо за будуће генерације”, наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

Сектор за информисање-

Биро за односе са јавношћу25 КОМЕНТАРА

 1. Прича о нашој ВРС нам мора бити поука.
  Прије неких двије деценије, ВРС бјеше изложена константним вербалним и медијским нападима, фронталним и бочним, опасно се ударало, једна кампања која је трајала годинама, те како је скупа (узгред данас Српска за ове ОС БиХ које постоје форме ради, издваја много више него ли је издвајала за ВРС), непотребна, измишљали су се проблеми, криминализовала се, хајка идентична оној која се данас води против полиције Српске, све са наумом како би се ВРС укинула, а Српској отео један од атрибута државности.

  Тадашњи српски политилари су се различито показали, како већ ко. Кључни у тим критичним годинама, предсједник Српске Чавић бјеше баш „кооперативан“, Мирко Шаровић је годинама понављао како ВРС мора остати па таман у симболичном броју, оно чисто као атрибут државности, и да то и јесте једини смисао тих процеса, Српској отети један од атрибута државности, наравно исправно размишљање.
  Неки други, рецимо Додик и тадашњи СНСД, су се залагали за некакву демилитаризацију. Наравно да тако нешто бјеше немогуће, а ако упирете за нешто што је немогуће, дајете подршку онима који воде хајку, и трасирају пртину процесима који воде укидању ВРС. Но добро, Додик тада тих година бјеше застранио, то знамо.

  У сваком случају, од 2004-е имамо то што имамо, имамо ОС БиХ, непотребну скупу зајебанцију која постоји форме ради и која нити једну сврху због које постоје војске не испуњава. ВРС „де факто“ од тада не постоји, имамо тај 3.пук, који је по бројности заправо вод са једином сврхом чувара симбола те наше ВРС. И ту некако Вишковићева честитка дјелује гротескно.

  Било, прошло, у свему овоме је важно, како нашисах, да нам та прича са ВРС буде поука.

 2. Читајући тебе неупућен човјек би помислио да су злочини који су Срби починили у рангу нациста. И ниси ти једини у тој својој поквареној намјери коју стално понављате да су Срби једнако Нијемци. Прљаве убице! То су Срби, јел јадниче?

  Колико вас побишмо да заслужимо тај епитет?

  Број?

  1. Цајс је смијешна особа на коју не треба трошити времена.

   С времена на вријеме му треба показати колико „зна“!

 3. “Злочини од стране Психопата у задњем рату су у ранку наших славних дедова који се насекоше и напљачкаше арабанских глава и њихове имовине на путу за Драч.“

  Ово је већ новост. Ето појави се и тврдња да су Срби и 1915.године чинили геноцид.

  “Туџа крв је испод наших ноктију…“

  Туџа велиш?

 4. Пошто је Вишковић тема поста, да искористим прилику па напоменем да је на гостовању у Баден-Ветенбергу, да је то једна од три најразвијеније Републике Њемачке, те да тамо већ пар година власт држе ЗЕЛЕНИ.

  Не могу а да не кажем 100% тачну чињеницу, односно, да се задњих година водила паметна српска политика,или да се ЗЕЛЕНИ данас питају у Српској, њега и министре ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ би данас на озбиљне разговоре примио премијер покрајине Баден-Витемберг..

 5. Што, да можда није лаж ово што сам написао?

  Прије пар година ЗЕЛЕНИ су побиједили Меркелову у БАДЕН -ВИТЕМБЕРГУ, покрајини која има 12,5 милиона становника и која је после Баварске најразвијенија покрајина у Европи.

  Резултат, ЗЕЛЕНИ 32%, Меркел 21%, СДП 10%, да буде још упечатљивије, зелени су имали више подршке, него заједно двије партије које држе власт у Њемачкој на челу са Меркеловом.

  Неки дан сам био на конференцији везано за изборе, били су први човјек ОСЦЕ-а за БиХ, први човјек савјета Европе-канцеларија БиХ……………….

  Тамо неки рекоше да је штета што БиХ нема зелене у парламенту,(није Никола, ја сам само забацио удицу, „навукао“ их да кажу истину) те потврдише да ЕГП- савез зелених партија Европе има велики утицај у Бриселу и Стзразбуру, да држе фондове на петогодишњем нивоу вриједне преко 300 милијарди евра и да га додјељују само државама гдје се ЗЕЛЕНИ питају.

  Шта мислиш, да ЗЕЛЕНИ имају министра умјесто Сребре, да ли би влада Српске и њен предсједник Вишковић имали користи од тога?

 6. “Шта мислиш, да ЗЕЛЕНИ имају министра умјесто Сребре, да ли би влада Српске и њен предсједник Вишковић имали користи од тога?“

  Кад има будала у ОСЦЕ да те зову на конференције онда је већа вјероватноћа да има и већих будала у СНСД који би ти дали министарство. Чак сам и ја био у том кругу будала па ургиро да будеш министар.

  Али зинула Гњурцу гузица, ‘оће говно да буде премијер. Обећао му то “нови“ предсједник (Вукота).

  А јуче се улизује Шаровићу све се препоручујући да буде предсједавајући СМБиХ.
  И све се хвалећи како те шехер воли…

  Будало, не да Мирсо никоме ту позицију у срцима шехераша.

 7. Дај не сери молим те, нема потребе да моју доминацију сводиш на твоје јефтино спиновање.

  Ја износим чињенице, нисам ја крив што „нејаки“ ЗЕЛЕНИ имају тренутно једног од најјачих људи у српској политици,или, што сам за Сарајево, из више разлога најбоље рјешење за Републику Српску.

  Сви добро знамо да је немогуће да се ви одрекнете мјеста пословође у електропривреди, а не мјеста предсједавајућег СМ.

  Ја тврдим да гријешите како сад радите, ви како хоћете?

  Никола Лазаревић неће имати ништа од тога што ће у будућем времену добити сатисфакцију да сам био у праву, да сам на вријеме нудио рјешење.

  Јебеш ту сатисфакцију, добијам је годинама, али каква корист кад је за сво то вријеме, све због (не) намјерних грешака политичара српски народ на штети,тачка.

  1. „…или, што сам за Сарајево, из више разлога најбоље рјешење за Републику Српску.“

   Знамо ми да си ти озбиљно рјешење (ријешење што би рек’о Стевандић).

   Постоји озбиљна намјера из шехера да се потцијени српски народ тако што ће Бакир изабрати будалу да представља Србе у БиХ на мјесту предсједавајућег СМ.

   Најјачи кандидат је свакако био Мехтић, али га јебе шверц диновима.

   Због тога је нађена резервна варијанта коју је одобрила ОЕБС.

 8. Не, за вас из СНСД, ја и ЗЕЛЕНИ смо били озбиљно рјешење, све док нас нисте издали, а прихватили као ријешење за Сарајево Стевандића, зар не?

  Хајде једном имај муда па признај.

  1. Ne znam u kakvim ste dilovima bili ali ozbiljno i zeleni mi ne idu u istu recenicu. Cisto sumnjam da te nekad neko ozbiljno shvatao.

 9. “NN: Da li postoji kalkulacija da SDS ostane i u narednom sazivu Savjeta ministara?

  ŠAROVIĆ: Mislim da smo mi tu malo razbuktali neka razmišljanja. Malo smo prosto javnost uzburkali tim pričama da bismo…

  NN: Ubacili ste crva?

  ŠAROVIĆ: Da, i to je odlična stvar! Naravno, mi želimo da budemo živa stranka koja proizvodi događaje. Mi ne treba stalno nešto da se branimo, naprotiv, to je najgori način bavljenja politikom. Želimo malo da imamo inicijativu, da neke stvari provociramo. Možda bi neko radije da mi s naša četiri poslanika budemo zaleđeni i da se ni u šta ne petljamo. Ja mislim sasvim drugačije. Razgovaraćemo sa svima o svemu i vidjećemo dokle možemo da dobacimo u toj priči. Mi smo u parlamentu BiH i u NS RS da promovišemo svoje ideje i da, ako je ikako moguće, osvajamo vlast, a preko vlasti implementiramo našu politiku i mijenjamo društvo nabolje.“

  https://www.nezavisne.com/novosti/intervju/Mirko-Sarovic-za-Nezavisne-Necemo-u-koaliciju-sa-SNSD-om-jaz-je-predubok/546302

  1. “Možda bi neko radije da mi s naša četiri poslanika budemo zaleđeni i da se ni u šta ne petljamo.“

   Нико вама не брани да се петљате.

   “Mi smo u parlamentu BiH i u NS RS da promovišemo svoje ideje i da, ako je ikako moguće, osvajamo vlast,…“

   Могуће је Мирсо, могуће. Може се са четири посланика доћи на власт иако на другој страни имаш десет само онда када се упетља неко са стране.

   Мирсо, не осваја се власт тако што ће неко са стане рећи да је 4 више од 10, него се власт осваја на изборима.
   Ви сте изборе изгубили, а на власт можете већ смо рекли како.

   Прва препрека ће вам бити Додик. Он сигурно неће пристати да било ко мимо неког из СНСД-а буде на челу СМ. Понуду да будете дио српског тима сте одбили. Друга препрека вам је Дом народа. Ту можете Додику попушити и ти и Бакир.

   Сценарио вам је следећи:

   За два мјесеца Звиздић мора преузети предсједавање ПСБиХ што значи да тиме престаје и технички мандат Савјету министара, наравно уколико се не направи правно насиље и Мирсо прихвати да обавља функцију предсједавајућег СМ.
   Е ту ће га већ дочекати ХДЗ јер њима не иде у прилог такав сценарио због федерације.

   Ако Мирсо заигра ту игру и покуша за проблеме у формирању власти на нивоу ФБиХ и БиХ окривити СДС онда прво чланство СДС-а треба да му се “најебе кеве“, па тек онда ми остали.

  1. Ставио сам наводнике, тако да ти пропада покушај да устврдиш да позивам на насиље.

   На разне начине се политичарима можемо “најебати кеве“

  1. Стојим иза реченице.

   Чланство СДС је прво које треба спријечити издају РС до стране СДС-а.
   Издаја РС је када се воља српског народа подређује вољи Бакира Изетбеговића.
   Чланство СДС треба да опомене свог вођу да то не ради и да га смијени ако то уради.
   Ако они неће онда ће српски народ заштити своју већинску вољу. Има начина. Протести, блокаде… Без насиља.

   Шта ту није јасно?

   Ако покушаваш да ми пришијеш да ја некоме физички пријетим онда си обично говно које једва чека да се уклони Симо и Симино “јебавање кеве“ свим издајницима, злочинцима и лоповима.
   И будалама, умал’ заборавих.

 10. Читај Симо шта пишеш.

  Чуј, ако Шаровић заигра ту игру, па за проблеме у формирању власти у ФБиХ, и БиХ окриви СДС?

  Па настављаш, онда чланство СДС треба да му се најебе………………

  Шта ти је?

  Погледај ти међеде какве си ти конструкције направио у задњем коментару, ја само написах да ти укажем на нелогичност у тексту, или можда твоју штампарску грешку, ти од тога направи књигу.

  Кажем ја да ти све чешће мислиш да мислиш, стварно шта ти је, тотално се губиш, жао ми те стварно, очигледно је вријеме да те пошаљу негдје на одмор, може са оном „одговорите људима“.

  1. То се зове лапсус калами и догађа се свима. Битна је поента. Ако си је ти разумио, разумјеће и остали. Гарант.

   Поента је у томе да се опомену српски политичари да не смију ићи мимо већинске воље српског народа.

   Ако Мирсо мисли да су његова четири посланика већинска воља српског народа, а оних преостаих десет нису, онда је јасно о чему се ради.

   Имаш ли ти муда да јасно кажеш да ли сам ја у праву или нисам?

 11. Ма није АВЕТИЊО проблем да се о нечем расправља, направио си штампарску грешку, ја те без икакве зле намјере опоменух, ти у страху да хоћу да те сјебем написа роман пун небулоза, значи, смири се, прочитај, размисли, не залијећи се…………….

  Ево, што се тиче састављања савјета министара без СНСД, тврдим да до тога неће доћи, али да ће ово садашње стање трајати и трајати и трајати, то свакако.

  Другим ријечима, неће СНСД без пристанка на МАП поставити своје министре и предсједавајућег (мада је понижавајуће на која сте министарства пристали, све мислећи да ће син-бакиру то бити добар мамац), нити ће СДС-ПДП формирати неки нови савјет министара, напротив.

  Остаће ово стање, ви ући нећете, они изаћи неће све до………………………

  П.С. Ја бих ипак размислио, па онда провјерио зашто Лазаревић тврди да може постићи српски консензус, а да тај консензус неки у Сарајеву неће моћи, други неће смјети одбити?