Вишеград: Подстицај за пољопривреднике 250.000 КМ

Начелник општине Вишеград Томислав Поповић потписао је данас уговоре о подстицајима са 20 пољопривредних произвођача и 51 пчеларом при Удружењу пчелара "Вишеград", за шта је општина ове године издвојила 250.000 КМ из посебног општинског фонда за подстицаје пољопривредне производње и развој села. Подстицаји за пољопривреднике се се односе на воћњаке старе више до пет година, […]

среда, 20 јула, 2011 / 19:20

Начелник општине Вишеград Томислав Поповић потписао је данас уговоре о подстицајима са 20 пољопривредних произвођача и 51 пчеларом при Удружењу пчелара "Вишеград", за шта је општина ове године издвојила 250.000 КМ из посебног општинског фонда за подстицаје пољопривредне производње и развој села.

Подстицаји за пољопривреднике се се односе на воћњаке старе више до пет година, произвођаче млијека и набавку пољопривредних машина.

Поповић је рекао да је за првих седам мјесеци подијељено 35.000 КМ подстицаја, а пољопривредници могу конкурисати за планирана средства до краја године.

Сточар Момир Нинковић из села Копита код Вишеграда каже да посједује 30 крава музара и да је и до сада од општине добијао подстицајна средства, што му је помогло да модернизује производњу млијека и сјемећког кајмака.Оставите одговор