Више од 90 посто грађана за независност Каталоније

БАРСЕЛОНА- На неформалном, необавезујућем референдуму у Барселони, пријестоници Каталоније, за независност те шпанске покрајине изјаснило се 91,46 одсто грађана који су изашли на гласање. Гласање је одржано у двадесетак општина. Референдум је организовала група која се залаже за отцепљење Каталоније "Барселона десидес". На референдум је јуче у Барселони, другом по величини граду у Шпанији, изашло […]

понедељак, април 11, 2011 / 15:03

БАРСЕЛОНА- На неформалном, необавезујућем референдуму у Барселони, пријестоници Каталоније, за независност те шпанске покрајине изјаснило се 91,46 одсто грађана који су изашли на гласање.

Гласање је одржано у двадесетак општина. Референдум је организовала група која се залаже за отцепљење Каталоније "Барселона десидес".

На референдум је јуче у Барселони, другом по величини граду у Шпанији, изашло 21,37 регистрованих бирача, односно скоро 258 000 грађана.

Организатори референдума истакли су да је то добра излазност, у поређењу са ранијим гласањима о независности Каталоније и са референдумима који су у Барселони организовани по другим питањима.

У последњих годину и по дана четири слична гласања организована су у око 500 градова и села у Каталонији. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *