Више од 100 погинулих у сукобу на југу Јемена

Број погинулих у жестоким сукобима јеменске војске и бораца терористичке организације Ал Каида на југу земље порастао је на више од 100, саопштили су данас војни званичници. Званичници из Војске Јемена наводе да је не мање од 78 војника убијено и 25 екстремиста и да је на десетине рањено у изненадном нападу на војску у […]

понедељак, 5 марта, 2012 / 12:26

Број погинулих у жестоким сукобима јеменске војске и бораца терористичке организације Ал Каида на југу земље порастао је на више од 100, саопштили су данас војни званичници.

Званичници из Војске Јемена наводе да је не мање од 78 војника убијено и 25 екстремиста и да је на десетине рањено у изненадном нападу на војску у предграђу Зинџибара у провинцији Абјан.

„То је био масакр”, наводе из Јеменске војске, преноси агенција АФП.

Сукоб је избио јуче, западно од престонице провинције Абјан на југу Јемена, који контролишу исламисти од маја прошле године.

У саопштењу јеменског министарства одбране наводи се да је сукоб почео када су екстремисти активирали двије аутомобил-бомбе код војне испоставе у области Куд, јужно од Зинџибара.

Затим су сукоби екскалирали и проширили се и примакли предграђима града Зинџибара, који по опсадом држе екстремисти познати као Партизани шеријата.Оставите одговор