Више хиљада Срба са Косовa затражило руско држављанство

Државној думи у Москви посредством Амбасаде Русије у Београду упућен писани захтјев више хиљада Срба с Косова да добију руско држављанство, пише „Данас“. Савјетник у руској амбасади у Србији Олег Булдаков рекао је за овај лист да је неколико српских удружења са Косова и Метохије, која окупљају Србе који живе у тој покрајини, као и […]

понедељак, новембар 14, 2011 / 09:20

Државној думи у Москви посредством Амбасаде Русије у Београду упућен писани захтјев више хиљада Срба с Косова да добију руско држављанство, пише „Данас“.

Савјетник у руској амбасади у Србији Олег Булдаков рекао је за овај лист да је неколико српских удружења са Косова и Метохије, која окупљају Србе који живе у тој покрајини, као и оне који као расељена лица живе у унутрашњости Србије, упутило ових дана писмо руској Думи у којем у име људи које окупљају траже да им се додијели држављанство Русије.

"Они су навели да је разлог за такав захтјев, који је за сада само жеља, потреба да Срби с Косова и Метохије имају гаранције за свој опстанак и сигурност. Удружења у свом писму процјењују да руско држављанство хоће око 20 000 Срба с Косова", каже Булдаков.

Писани захтјев удружења косовских Срба, наводи он, већ је достављен Министарству иностраних послова Русије, које ће га прослиједити руској Думи, а о захтјеву ће потом одлучивати надлежни органи у Москви.

Булдаков је прије два дана у Нишу присуствовао оснивачкој скупштини Удружења грађана с Косова и Метохије, које као "заједнички кров" окупља највећи број удружења Срба који живе или су расељени са Косова.

Предсједник новоформиране организације Љубиша Вучић каже да није чуо за званично писмо више удружења руској Думи, али да "има људско разумијевање за овакав захтјев, који је посљедица очаја, али и револта косметских Срба према политици власти у Београду".0 КОМЕНТАРА

  1. 😛

    Џаба им наш чобан, обећао земљу и смјештај у РС. Хммм..нема будала да повјерују више таквим типовима, па све да голим дупетом сједну на врелу пећ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *