Винко Пуљић као политичар јастреб: Упоредио власт Комшића и Хитлера

Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић рекао је данас да се Хрватима у БиХ одузимају права и да се то представља законитим, наводећи да је и Адолф Хитлер на законит начин дошао на власт.

недеља, октобар 14, 2018 / 20:35

„По закону смо били протјеривани и по закону је и Хитлер дошао на власт. Питање је какав је тај закон под којим се одузимају права једном народу и жели га се избрисати да је ту живио, као што се то жели Хрватима у БиХ“, рекао је кардинал Пуљић у проповиједи на миси у Жепчу.

Кардинал Пуљић је рекао да Хрвати и католичка вјера нису били уништени ни у вријеме турске владавине ни комунистичког режима, па „неће ни данас у прљавим политичким играма и страначким препуцавањима у БиХ“, преносе хрватски медији.

„Ниједан народ неће имати среће ако уништи други народ, а то се догађа у БиХ. Пуно тога морамо исправити, али наша католичка вјера је наш пут за будућност Хрвата у БиХ“, поручио је Пуљић.

Он је позвао вјернике да се снажније везују уз католичку вјеру и коријене, те да у заједништву истрају у турбулентним временима када је „пред испитом све хрватско“.

„Неће нас Хрвате у БиХ спасити никаква политика, него наша католичка вјера и наша храброст, вјерност и вјеродостојност“, поручио је Пуљић.

Хрватски медији подсјећају да је након општих избора амерички амбасадор у БиХ Морин Кормак констатовала да је избор лидера ДФ-а Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ гласовима Бошњака законит и у складу са Уставом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *